DoeGoed actie terug naar lokale organisaties

Foto: Paulina.nu

We plaatsen er vorige week al een bericht over, maar de eenzaamheid is tijdens deze coronatijden extra heftig. Niet zo gek natuurlijk.

We hebben hele dagen binnen gezeten, bezoek is niet altijd mogelijk geweest. En we beginnen nu weer opnieuw. Wie weet wat er straks nog mogelijk is. In reactie hierop is in het voorjaar de DoeGoed actie gestart.

DoeGoed actie

Het doel van de actie was om aan de ene kant de lokale ondernemers te steunen. Aan de andere kant werd er ook geld opgehaald om de eenzaamheid op het eiland te bestrijden. De actie was een initiatief van FOGO, de gemeente en stichting Eilandmarketing. Samen met verschillende partners zijn ze in mei de actie gestart.

In die tijd zijn er veel DoeGoedBonnen verkocht. En daardoor kunnen er nu mooie bedragen gedoneerd worden aan lokale initiatieven. Elke steuntje in de rug jan een groot verschil maken om de bewoners van Goeree-Overflakkee te verbinden. Jong en oud, in ontspanning én inspanning.

Verdeling

Stichting Paulina.nu is gevraagd om het opgehaalde bedrag te verdelen onder lokale initiatieven. Deze initiatieven leveren elk een bijdrage aan het verbinden van de inwoners op het eiland. Daarmee bestrijden ze allemaal op hun eigen manier de eenzaamheid. Lokale initiatieven konden zich afgelopen zomer aanmelden om in aanmerking te komen voor het geld.

“We zijn geen fondsenwerver,” vertelt Ilze Timmers van Stichting Paulina.nu. “Maar we werken nauw samen in het verbinden van zorgverlenende partijen op Goeree-Overflakkee. Daardoor weten we dat eenzaamheid een grote rol kan spelen in het algemeen welbevinden van onze bewoners. Daarom namen wij deze taak om het geld te verdelen eenmalig op ins. We zijn blij met het diverse aanbod aan initiatieven dat zich heeft aangemeld. Op hun eigen manier maken zij allemaal het verschil voor de inwoners. Ze doorbreken eenzaamheid door middel van sport en beweging, ontmoetingsmogelijkheden en zorginterventie.”

Tennisvereniging Melissant

Tennisdocent Daniël Huising geeft al jaren les aan rolstoel- en G-tennissers. Tennisvereniging Melissant wil graag ook deze sporters laten genieten van alles dat de vereniging biedt. Door de jaren heen zijn er aanpassingen gedaan aan het clubgebouw. Zo kunnen ze dus volwaardig meedoen binnen de vereniging. “We willen zoveel mogelijk mensen bereiken,” laat Huising weten. “Via initiatieven als deze kunnen wij bekendheid geven aan de tennislessen. Daarnaast kunnen we met het bedrag de benodigde zaken van nieuwe leden met een beperking financieren. Denk bijvoorbeeld aan een racket en goede schoenen.”

Sport4all G-O

Deze bijdrage aan Sport4all wordt gebruikt voor sportdagen voor kinderen met autisme. Sport en beweging levert niet alleen een positieve bijdrage aan de fysieke gezondheid. Het kan ook worden ingezet om eenzaamheid tegen te gaan. Samen sporten is tenslotte een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen.

“Voor velen is er geen passend aanbod binnen het reguliere aanbod,” vertelt Ilvia Witte. “Velen die buiten de boot vallen worden niet begrepen door trainers of teamgenoten. Dat zorgt voor een negatieve ervaring bij het sporten.” Sport4all zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt en dat er voor iedereen een passend aanbod is aan sport.

Blije Wei

Er gaat ook geld naar de Blije Wei, zij organiseren evenementen voor senioren. De Blije Wei is de speeltuin en kinderboerderij van Zuidwester. Hier wordt een plek geboden waar iedereen, met en zonder beperking, welkom is. Dat geeft de Blije Wei een belangrijke sociaal-maatschappelijke taak. Iedereen heeft plezier aan deze boerderij.

Dierenweide Nieuwe-Tonge

De bewoners van seniorenflat de Tuunstee genieten volop van de dieren in de Dierenweide voor hun complex. Dit nodigt bewoners uit om weer naar buiten te gaan voor een ommetje en mensen te spreken. Dit is in de herfst en winter echter minder makkelijk voor de bewoners. Het is dan vaak koud en nat. Daarom zet de Dierenweide haar deuren open zodat de senioren kunnen genieten van de dieren onder het genot van een kopje koffie of thee.

Woonzorglocatie de Vliedberg

De Vliedberg is de enige locatie van CuraMare waar nog geen Qwiek.Up beschikbaar is. Dit is een apparaat dat de zorg ondersteunt. Het is speciaal gemaakt voor de toepassing van belevingsgerichte zorg. Vanuit de andere locaties blijkt dit een zeer doeltreffend apparaat dat het mogelijk maakt om weer contact te krijgen met bijvoorbeeld mensen met dementie.

DoeGoed actie Tennisvereniging Melissant DoeGoed actie Sport4All DoeGoed actie Qwiek Up

Cookieinstellingen