Elf besmettingen erbij op Goeree-Overflakkee

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

De cijfers van zondag 4 oktober zijn gepubliceerd op het coronadashboard. En het is weer een grote stijging vandaag.

Door Sam Fish

Volgens het coronadashboard zijn er in de afgelopen 24 uur in heel Nederland ruim 4000 nieuwe besmettingen gemeld. Om precies te zijn gaat het om 4007 besmettingen. Voor Goeree-Overflakkee meldt het dashboard maar liefst elf nieuwe besmettingen. Dat brengt het totaal sinds dinsdag, sinds de laatste update van het RIVM, op 51 besmettingen alleen op Goeree-Overflakkee.

CuraMare heeft sinds vrijdag geen nieuwe kaart meer gepubliceerd. Hoe daar de situatie dus is weten we pas met de nieuwe kaart van maandag 5 oktober.

Maatregelen

Om het coronavirus zoveel mogelijk in te perken zijn er maatregelen ingegaan. Zo is het onnodig reizen met het openbaar vervoer naar Rotterdam, Amsterdam en Den Haag niet meer toegestaan. Moet je toch die kant op? Probeer de spits dan zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast sluit ook de horeca eerder haar deuren. Dat was eerst op een aantal plekken, maar is sinds deze week in heel Nederland verplicht. Na 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen en om 22.00 uur moet alles dicht zijn.

Er is een dringend advies tot het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes. Denk aan winkels, theaters, en ziekenhuizen. Het is niet verplicht, maar sommige winkels laten geen mensen zonder mondkapje meer toe. Zij hebben dan vaak zelf mondkapjes om uit te delen aan de klanten. Toch is het maar een advies, het is dus geen verplichting.

Tot slot komt ook in veel supermarkten het seniorenuurtje weer terug. Dit is sowieso het geval bij de Albert Heijn. Vanaf maandag 5 oktober mogen ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid van 7.00 tot 9.00 uur de winkel gebruiken. Er wordt niet gehandhaafd, maar het winkelpersoneel vraagt iedereen om begrip te hebben voor de situatie.

Cookieinstellingen