Acht nieuw besmet, twee in het ziekenhuis

Foto: PR CuraMare

Het coronadashboard heeft de coronacijfers van zaterdag 3 oktober gepubliceerd. En er is weer een fiks stijging in het aantal besmettingen te zien.

Door Sam Fish

Zo zijn er in heel Nederland in de afgelopen 24 uur 3972 besmettingen bijgekomen. Dat zijn er bijna 4000! Op Goeree-Overflakkee zijn er ook nieuwe besmettingen gemeld, hier zijn het er acht.

Coronakaart van CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare maakt al sinds de uitbraak van het coronavirus op Goeree-Overflakkee een kaart met daarop de actuele situatie. Sinds 1 oktober is de kaart echter veranderd. Daarop staan nu alleen nog de cijfers vanaf 1 september. “Door alleen de cijfers van na de zomer te vermelden geeft het overzicht een beter beeld van de actuele situatie,” schrijven ze erbij.

Zo is op deze kaart nu te zien dat er sinds 1 september al 10 mensen uit het ziekenhuis zijn ontslagen die daar lagen met het virus. Op dit moment liggen er nog 8 patiënten. Daar zijn er twee bijgekomen sinds donderdag 1 oktober. Er is ook te zien dat er op dit moment 11 bewoners, patiënten en cliënten van de Geldershof besmet zijn met het virus.

Deze kaart wordt in principe alleen aangepast op doordeweekse dagen. Of er dit weekend dus nog een update komt is niet zeker.

CuraMare Coronakaart 2 oktober