Seniorenuurtje dubbel terug bij Albert Heijn

Foto: Image by Michael Gaida from Pixabay

Als extra maatregel tegen het coronavirus adviseerde het kabinet om het seniorenuurtje terug te brengen in de supermarkten.

Door Sam Fish

En dat is ook precies wat er gaat gebeuren. Zo kondigt Albert Heijn in Sommelsdijk via Facebook aan dat het uurtje terugkomt. En uitgebreid ook. Vanaf maandag 5 oktober is er van maandag tot en met vrijdag een dubbel ouderen uur.

Extra lang seniorenuurtje

Dit dubbele seniorenuurtje is van 7.00 tot 9.00 uur, behalve op zaterdag. Dit uurtje is bedoeld voor ouderen en mensen met een zwakkere gezondheid. Er wordt op deze momenten echter niet gehandhaafd aan de deur. “We doen een beroep op het begrip en de medewerking van onze klanten,” schrijven ze. “We rekenen op jullie en vragen jullie dringend je boodschappen te halen op een ander moment. We doen dit samen!”

Albert Heijn 

Het bericht over het seniorenuurtje komt bij het Albert Heijn filiaal in Sommelsdijk vandaan. Maar in principe is het de bedoeling dat het in alle filialen in Nederland zo gaat lopen. Middelharnis start ook op maandag 5 oktober met het dubbele uurtje op de doordeweekse ochtend. Of het dan ook in heel Nederland op maandag 5 oktober van start gaat is even afwachten.

ANBO

Ouderenbond ANBO liet eerder deze week weten dat het seniorenuurtje vast goed bedoeld is, maar dat ze het liever niet hebben. Ze zouden het stigmatiserend en onnodig vinden. ANBO denkt dat het niet goed is voor de saamhorigheid. Ze denken ook dat zo’n uurtje op dit tijdstip niet werkt vanwege de thuiszorg.Toch gaat het bij de supermarkten gewoon weer gebeuren.

Beste klant,

Vanaf maandag 5 oktober breiden wij tijdelijk ons rustige boodschappenuur uit. In onze winkel is het voor…

Geplaatst door Albert Heijn Sommelsdijk op Vrijdag 2 oktober 2020