Negen nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het coronadashboard heeft de cijfers voor woensdag 30 september gepubliceerd. Ook op Goeree-Overflakkee zijn er besmettingen bijgekomen.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland worden er 3302 besmettingen genoemd. Daarmee zitten voor de tweede dag op rij de besmettingen boven de 3000 binnen 24 uur. Ook op Goeree-Overflakkee zijn er besmettingen bijgekomen. Volgens het coronadashboard zijn er op het eiland in de afgelopen 24 uur 9 nieuwe besmettingen gemeld.

Situatie binnen CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare deelt elke werkdag een update van de situatie binnen de organisatie. Hierbij gaat het om patiënten, cliënten en bewoners. Medewerkers zijn dus niet terug te vinden in deze cijfers.

De kaart van woensdag 30 september staat nog niet online, maar op de kaart van dinsdag 29 september was te zien dat er op dit moment vier mensen in het ziekenhuis liggen met het corona-virus. Binnen woonzorglocatie de Geldershof in Dirksland zijn op dit moment 10 mensen besmet met het virus. Daar is helaas ook iemand overleden aan het virus. Deze mensen worden verzorgd op een speciaal ingerichte afdeling binnen Ebbe & Vloed in Oude-Tonge.

Stijgende cijfers

Niet alleen op Goeree-Overflakkee en in heel Nederland stijgende cijfers. Het virus is in heel de wereld nog een dreigende situatie. Eerder deze week werd de miljoenste corona-dode geregistreerd. Hierbij gaat het alleen om mensen die positief zijn getest op het virus en daarna gestorven zijn aan de gevolgen ervan. Er zijn echter genoeg mensen die zich niet laten testen. Zij vallen dus niet onder die officiële corona-doden. In werkelijkheid ligt dit getal dus waarschijnlijk hoger.

Maatregelen

Eerder vandaag kwam het kabinet met een extra advies. Ze adviseren om in heel Nederland in openbare ruimtes een mondkapje te dragen. Dit is echter geen verplichting, de meeste winkels zullen dan ook geen klanten weigeren die geen mondkapje dragen.

Op maandagavond 28 september zijn door de overheid nieuwe maatregelen aangekondigd. Dat houdt in dat de horeca om 22.00 uur helemaal leeg is met de deuren op slot, na 21.00 uur mogen er geen nieuwe mensen meer naar binnen. Voetbalclubs spelen wedstrijden zonder publiek. En de groepsgrootte is verder beperkt. Lees hier alle maatregelen terug.

Basisregels

Maar natuurlijk zijn er ook de basismaatregelen die we moeten aanhouden. Dit natuurlijk allemaal om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Houd afstand, vermijd drukke plekken en werk thuis als dat kan. Was je handen, nies en hoest in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes die je weg kunt gooien na gebruik.

Heb je corona-achtige klachten? Laat je dan testen. Een afspraak maak je heel makkelijk via 0800-1202 of www.coronatest.nl. De afspraak én de uitslag wacht je af in quarantaine. Is iemand binnen jouw huishouden positief getest? Dan blijf jij ook thuis.