Twaalf nieuwe besmettingen op GO binnen 24 uur

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

In heel Nederland zijn er in de afgelopen 24 uur net geen 3000 mensen die een positieve testuitslag hebben teruggekregen. Om precies te zijn gaat het om 2999 mensen.

Door Sam Fish

Ook op Goeree-Overflakkee zijn er nieuwe besmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Het coronadashboard meldt voor zondag 27 september namelijk maar liefst 12 nieuwe besmettingen. Of er binnen CuraMare ook iets is veranderd is op dit moment niet bekend. Op de website van het ziekenhuis staat zondag om 17.50 uur nog steeds de kaart van vrijdag 25 september. Uiteraard houden we dit in de gaten, maar de kans is dat de kaart maandag pas wordt aangepast.

Maatregelen

Op vrijdag 25 september is het aantal veiligheidsregio’s met risiconiveau 2, zorgelijk, uitgebreid met nog eens acht regio’s. Ook voor hen gelden vanaf nu de regionale maatregelen die vorige week al werden afgekondigd voor de eerste zes zorgelijke gebieden. Dat houdt in dat de horeca om middernacht de lichten aandoet en de muziek uit. Er mag dan ook niemand meer naar binnen. Om 01.00 uur moet het helemaal leeg zijn en de deuren op slot.

Ook geldt er een beperkte groepsgrootte van 50 personen. Zijn er meer dan 50 mensen dan ben je meldingsplichtig en kunnen de maatregelen getoetst worden. Dit geldt echter niet voor scholen, demonstraties, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten.

Ziekenhuis

Volgens de laatste cijfers van CuraMare liggen er zes corona-patiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. In heel Nederland liggen die cijfers een stuk hoger. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding liggen er nu 617 in het ziekenhuis met een corona-besmetting. Dat zijn er 62 meer dan zaterdag. Van hen liggen er 490 op de corona-afdelingen, 127 patiënten liggen er dus op het IC. Dat aantal is in de afgelopen 24 uur met vijf gestegen.

Diederik Gommers, voorzitter van de Vereniging voor de IC-verpleegkundigen, liet bij Jinek weten dat de zorgmedewerkers nog niet klaar zijn voor de tweede golf. “Ze kunnen het mentaal nog niet aan om de extra diensten op te vullen,” zei hij. En dus is het belangrijk dat we de druk op de zorg zo laag mogelijk proberen te houden. Eén van de oplossingen daarvoor is het verspreiden van corona-patiënten over verschillende ziekenhuizen in het land. Maar natuurlijk kunnen wij zelf ook iets doen.

Houd afstand, vermijd drukke plekken en werk zoveel mogelijk thuis. Hoest en nies in je elleboog en neem geen enkel risico. Heb je corona-achtige klachten? Maak dan een testafspraak via 0800-1202 of www.coronatest.nl. Wacht de test én de uitslag af in quarantaine.