Drie mensen nieuw opgenomen in het ziekenhuis

Foto: PR CuraMare

Op de CuraMare corona-kaart van vrijdag 25 september is te zien dat er in de afgelopen 24 uur drie nieuwe mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Op dit moment liggen in Dirksland 6 mensen met het corona-virus.

Door Sam Fish

Op de kaart is ook te zien dat er binnen woonzorglocatie Geldershof in Dirksland geen nieuwe besmettingen zijn gemeld. Daar blijft het voor nu dus even op zeven besmettingen. Deze mensen worden verzorgd op een speciaal ingerichte afdeling van woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge.

Nieuwe besmettingen

Binnen CuraMare dus niet zo zeer nieuwe besmettingen, maar daar buiten helaas wel. Op heel Goeree-Overflakkee zijn er in de afgelopen 24 uur zeven nieuwe besmettingen gemeld. Voor heel Nederland zijn dat er 2782. Volgens het coronadashboard ligt er echter niemand in het ziekenhuis. Maar aangezien op de CuraMare kaart wel patiënten staan aangegeven en het ziekenhuis onder CuraMare valt, vertrouwen we op die kaart.

Maatregelen

Om ervoor te zorgen dat het virus niet nóg sneller verspreidt zijn er extra maatregelen aangekondigd. Deze komen samen in de noodverordening van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het uitgangspunt blijft: geef elkaar de ruimte, houd 1,5 meter afstand en mijd drukte.

Zo is de groepsgrootte van evenementen en bijeenkomsten beperkt tot maximaal 50 personen. Dit is exclusief personeel. Kom je boven de 50 mensen, dan geldt er een meldingsplicht. De getroffen maatregelen voor het evenement zullen dan getoetst worden. Dit geldt echter niet voor scholen, demonstraties, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten.

Daarnaast geldt ook dat de horeca sluit om middernacht. Vanaf dat moment mogen mensen niet meer binnenkomen, de lichten gaan aan en de muziek gaat uit. Om 01.00 uur moet de tent leeg zijn.

CuraMare corona-kaart 25 september