Corona-uitbraak in woonzorglocatie Geldershof

Foto: Google Maps Streetview

Volgens de corona-kaart van CuraMare is er een corona-uitbraak in woonzorglocatie Geldershof in Dirksland. Er zijn vijf bewoners besmet met het virus.

Door Sam Fish

We meldden het gisteren al even, maar dat was vooral speculatie. Nu is het dus ook echt te zien de kaart van de zorgorganisatie. Op die kaart is ook te zien dat er vier mensen in het ziekenhuis liggen met het virus.

Op de kaart staan echter alleen bewoners, cliënten en patiënten. Medewerkers van de locatie staan hier niet op vermeld. Volgens onze bron zouden er in de Geldershof ook een aantal medewerkers besmet zijn met het virus.

Update 

Inmiddels heeft CuraMare de corona-kaart vernieuwd. Daarop is te zien dat er drie mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis, er zijn er ook weer twee ontslagen. Daarmee staat het totaal aantal ziekenhuisopnames op dit moment op vijf. Ook zijn er in de Geldershof 5 bewoners positief getest op het corona-virus. Deze personen worden in isolatie verzorgd op de daarvoor ingerichte afdeling op woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge.

Cijfers

Het coronadashboard heeft de cijfer ook weer aangepast. In de laatste 24 uur zijn er in Nederland 2223 mensen positief getest op het virus. Op Goeree-Overflakkee zijn dat er 7. Landelijk weer een enorme stijging, de grootste stijging sinds de uitbraak van het virus.  Daarnaast zijn er 27 nieuwe ziekenhuisopnames en twee sterfgevallen gemeld.

Samen tegen corona

Het is de bedoeling dat we samen dit virus eronder krijgen. We hebben eerder dit jaar al bewezen dat we dat kunnen, dus dat moet nog een keer kunnen lukken. Werk zoveel mogelijk thuis. Was je handen regelmatig, nies en hoest in de elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes die je meteen weg kunt gooien. En houdt voldoende afstand tot andere mensen.

Heb je corona-achtige klachten? Blijf dan thuis. Is er iemand in jouw huishouden positief getest op het virus? Dan blijf je ook thuis.

Testen

Heb je corona-achtige klachten? Laat je dan testen. Een afspraak hiervoor maak je via 0800-1202 of via www.coronatest.nl. Doe dit echter alleen als je klachten hebt. Doordat te veel mensen zonder klachten zich laten testen is er een grote wachtrij ontstaan bij veel teststraten in Nederland.

Heb je een afspraak gepland staan voor een test? Of wacht je nog op de uitslag? Wacht dit dan af in quarantaine. Zo weet je zeker dat je verder niemand besmet als je het toch blijkt te hebben.

CuraMare corona-kaart 21 september