Drie besmettingen erbij op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

En wederom nieuwe besmettingen erbij op Goeree-Overflakkee. Het coronadashboard van de Rijksoverheid meldt op zondag 20 september drie nieuwe.

Door Sam Fish

Volgens bronnen die bekend zijn bij de redactie, zou er een uitbraak van het virus zijn in woonzorglocatie de Geldershof in Dirksland. Het zou gaan om een aantal bewoners, maar ook diverse medewerkers. Hoeveel bewoners er op dit moment ziek zijn wordt maandag 21 september pas bekend als de nieuwe kaart van CuraMare wordt gepubliceerd. Dan weten we ook hoeveel mensen er op dit moment in het ziekenhuis liggen. Afgelopen vrijdag waren dat er nog vier.

In heel Nederland ligt het aantal besmettingen iets lager dan gisteren. Er zijn er in de afgelopen 24 uur 1849 bijgekomen, gisteren waren het er 1898.

Maatregelen

Het is zondag 20 september en dat betekent dat vanavond om 18.00 uur de nieuwe maatregelen ingaan. Zo mag je vanaf dat moment niet meer met meer dan 50 mensen bij elkaar zijn. Vanaf 50 personen ben je vergunnings- en meldingsplichtig. De getroffen maatregelen voor je evenement moeten dan getoetst worden om te kijken of het door mag en kan gaan.

Ook sluiten vanaf vanavond de deuren van de horeca wat eerder. Vanaf middernacht mag er niemand meer naar binnen. De muziek gaat dan uit, de lichten aan en de bar gaat dicht. Het is de bedoeling dat om 01.00 uur iedereen weg is.

In de regio Rotterdam Rijnmond, waar Goeree-Overflakkee onder valt, wordt er vanaf dit moment ook strenger gecontroleerd op alle maatregelen. Er wordt vooral vaker gekeken op plekken waar jongeren elkaar vaak ontmoeten.

Cookieinstellingen