9 mensen positief getest in de afgelopen 24 uur

Foto: Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

Op dinsdag 15 september kwamen de nieuwe cijfers van het RIVM binnen. 19 besmettingen op Goeree-Overflakkee binnen een week.

Door Sam Fish

Diezelfde middag was op het coronadashboard te zien dat nog twee mensen een positieve testuitslag hadden gekregen. Vandaag, woensdag 16 september komen daar nog eens 9 mensen bij.

Deze negen nieuwe besmettingen in 24 uur is het hoogste aantal in een lange tijd. Op de CuraMare corona-kaart van woensdag 16 september is te zien dat er op dit moment 4 mensen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland liggen.

Stijging

De negen besmettingen in 24 uur en drie ziekenhuis opnames, is een grote stijging op het eiland. Daarmee lijkt de situatie terug te gaan naar die van een paar maanden geleden. En dat wil niemand. Sinds de uitbraak in maart zijn zeker 52 mensen op Goeree-Overflakkee overleden aan het virus. Dat was alleen binnen CuraMare het geval. Van daarbuiten zijn geen aantallen bekend.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Goeree-Overflakkee was lange tijd helemaal schoon totdat de maatregelen werden versoepeld. Pas dus op voor jezelf en voor anderen.

Testen

Heb je corona-achtige klachten? Laat je dan testen. Een afspraak hiervoor maak je via 0800-1202 of via www.coronatest.nl. Doe dit echter alleen als je klachten hebt. Doordat te veel mensen zonder klachten zich laten testen is er een grote wachtrij ontstaan bij veel teststraten in Nederland.

Heb je een afspraak gepland staan voor een test? Of wacht je nog op de uitslag? Wacht dit dan af in quarantaine. Zo weet je zeker dat je verder niemand besmet als je het toch blijkt te hebben.

CuraMare corona-kaart 16 september