En nog drie besmettingen erbij op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Het coronadashboard van de Rijksoverheid meldt voor zondag 13 september 1087 nieuwe besmettingen in Nederland. Een kleinere stijging dan gisteren (1231), maar toch nog steeds veel zieke mensen.

Door Sam Fish

Ook voor Goeree-Overflakkee is er een update gedeeld. Er zijn binnen 24 uur drie nieuwe besmettingen gemeld. Vergeleken met het aantal van heel Nederland valt dat heel erg mee. Maar als je kijkt naar de trend van de afgelopen dagen is het misschien toch zorgwekkend. Sinds dinsdag zijn er al 15 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. En dat terwijl we aan het begin van de zomervakantie helemaal schoon waren.

Besmettingen

Er is veel commentaar over het melden van nieuwe besmettingen, want ‘het valt allemaal wel mee’. En dat klopt. Het valt mee, drie nieuwe besmettingen is inderdaad niet veel. Maar het zijn er drie te veel. En eigenlijk zijn het er 1087 te veel. Want het ging zoveel beter in het hele land. En dus lijkt het erop dat we het allemaal laten versloffen.

Het is belangrijk om je aan de maatregelen te houden. Hoe minder mensen dat doen, hoe meer mensen er weer besmet raken en hoe langer de maatregelen aanhouden. Het is veilig om te zeggen dat we er allemaal wel klaar mee zijn. We zijn allemaal corona-moe. Maar daar kunnen we samen iets aan doen. Als we allemaal voorzichtig zijn kunnen we de dagelijkse aantallen aan nieuwe besmettingen terugdringen. En alleen dan kunnen we uiteindelijk ons oude leventje weer oppakken.

Testen

Ga vooral naar buiten om een frisse neus te halen of om te sporten. Dat soort dingen zijn belangrijk. Ook boodschappen zijn meer dan nodig. Maar pas wel op dat je afstand houdt tot andere mensen. Dat blijft lastig, maar het lijkt voor nu even de enige oplossing.

Heb je corona-achtige klachten? En ja, dat kan al een verkoudheid zijn, laat je dan testen. Maak een afspraak door te bellen met 0800-1202 of kijk op www.coronatest.nl. Doe dit echter alleen als je denkt dat het corona is. Laat je niet testen als je geen corona-gerelateerde klachten hebt. Dat zorgt namelijk alleen maar voor onnodige drukte in de teststraten.

Cookieinstellingen