Sinds dinsdag al zeven nieuwe corona-gevallen op GO

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het coronadashboard van de Rijksoverheid meldt voor Goeree-Overflakkee weer twee nieuwe besmettingen. Daarmee staat het totaal voor deze week al op 7.

Door Sam Fish

Op dinsdag 8 september werd er één nieuwe besmetting gemeld. Op woensdag 9 september waren dat er vier. En nu vandaag op donderdag 10 september komt er weer twee besmettingen bij op het eiland. In heel Nederland zijn er in de afgelopen 24 uur 823 nieuwe besmettingen bijgekomen. Er is op Goeree-Overflakkee niemand opgenomen in het ziekenhuis.

Veiligheid

We hopen natuurlijk dat iedereen met een positieve testuitslag in quarantaine gaat. Maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over. En dus is het belangrijk om altijd te zorgen dat je zelf veilig bent. Vertrouw je een locatie niet? Ga weg of zet een mondkapje op.

Blijf sowieso thuis als je corona-achtige klachten hebt. En als er iemand in jouw huishouden positief getest is op het virus, dan is het de bedoeling dat jij zelf ook thuis blijft.

Testen

Sinds 1 juni is het voor iedereen mogelijk om zonder tussenkomst van een arts te testen op het corona-virus. Het is de laatste tijd echter heel druk in de teststraten. Vandaag is zelfs naar buiten gebracht dat het grootste deel van de teststraten zelfs de komende dagen geen plek heeft voor nieuwe afspraken. Van de ruim honderd testlocaties in Nederland zijn er maar vier die in de komende 48 uur nog genoeg ruimte hebben. Tien andere locaties zitten bijna volgeboekt voor de komende twee dagen.