Vier nieuwe corona-besmettingen in 24 uur!

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Het coronadashboard van de Rijksoverheid laat voor woensdag 9 september een stijging zien van vier nieuwe besmettingen op het eiland.

Door Sam Fish

Op dinsdag 8 september werd er ook al een nieuwe besmetting gemeld. Dat zet het totaal voor deze week voor nu op 5 nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee. Of er patiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen, is op dit moment niet bekend. De nieuwe corona-kaart van CuraMare staat nog niet online.

In heel Nederland zijn er in de afgelopen 24 uur 1140 mensen die een positieve testuitslag hebben teruggekregen.

Voorzichtig

Aangezien niemand weet wie er besmet is met het virus, weten we dus ook niet waar we ‘veilig’ zijn. Als we überhaupt van ‘veilig’ kunnen spreken. Niet iedereen laat zich testen, dus het is nooit honderd procent zeker dat je niet in de buurt bent van iemand die het virus heeft. Daarnaast kun je ook asymptomatisch zijn. Dat houdt in dat je het virus bij je draagt én andere mensen kunt besmetten, zonder dat je zelf klachten vertoont.

Het is dus belangrijk dat je altijd op je hoede bent voor het virus. Houd altijd minimaal anderhalve meter afstand tot andere mensen. Hoesten en niezen doe je in je elleboog en als je echt gezondheidsklachten hebt, dan blijf je thuis.

Testen

Sinds 1 juni kan iedereen met (milde) klachten zich laten testen op het corona-virus. Dit kan nu zonder tussenkomst van de huisarts. Doordat te veel mensen zonder klachten zich laten testen worden de wachtrijen echter steeds langer. De laboratoria kunnen de drukte ook niet meer aan en duurt het langer voordat je aan de beurt bent. Laat je dus echt alleen testen als je klachten hebt. De testafspraak kun je maken door te bellen met 0800-1202 of via www.coronatest.nl.