Toch weer een nieuwe besmetting erbij op GO

Foto: Afbeelding van Tumisu via Pixabay

Het RIVM bracht dinsdagmiddag 8 september de nieuwe weekcijfers naar buiten. Deze liepen van 2 tot en met 8 september.

Door Sam Fish

Uit die weekcijfers bleek dat er de afgelopen week 2 mensen besmet zijn met het corona-virus. Die twee hadden we al eerder gemeld op deze website. Nu blijkt echter uit het coronadashboard dat er de afgelopen 24 uur nog iemand positief is getest op het virus.

Landelijke cijfers

De besmettingen op Goeree-Overflakkee lopen wel weer op, maar niet heel heftig. Al is elke besmetting er natuurlijk een te veel. Het kan erger, zeker als we kijken naar de landelijke cijfers. De afgelopen week zijn er namelijk 5427 nieuwe besmettingen bijgekomen, 43 mensen zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis en helaas zijn er 17 mensen overleden aan het virus. Bij die laatste twee categorieën is echter wel een daling te zien in de cijfers vergeleken met een week eerder.

Voorzichtig

Aangezien niemand weet wie er besmet is met het virus, weten we dus ook niet waar we ‘veilig’ zijn. Als we überhaupt van ‘veilig’ kunnen spreken. Niet iedereen laat zich testen, dus het is nooit honderd procent zeker dat je niet in de buurt bent van iemand die het virus heeft. Daarnaast kun je ook asymptomatisch zijn. Dat houdt in dat je het virus bij je draagt én andere mensen kunt besmetten, zonder dat je zelf klachten vertoont.

Het is dus belangrijk dat je altijd op je hoede bent voor het virus. Houd altijd minimaal anderhalve meter afstand tot andere mensen. Hoesten en niezen doe je in je elleboog en als je echt gezondheidsklachten hebt, dan blijf je thuis.