Coronadashboard meldt opnieuw corona-melding

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Op het coronadashboard is te zien dat er in de afgelopen 24 uur weer een nieuwe corona-besmetting bij is gekomen op het eiland.

Door Sam Fish

Het aantal besmettingen op het eiland loopt dus weer op. Toegegeven, het gaat niet met een grote vaart. En één nieuwe besmetting valt mee als je het vergelijkt met de 744 besmettingen in heel Nederland. Toch is het weer een nieuwe besmetting op het eiland. En dat is niet de bedoeling, vorige week waren het tenslotte ook al 13 nieuwe gevallen.

CuraMare

Waar de besmette persoon woont is niet bekend. Het is dus belangrijk om altijd en overal voorzichtig te zijn. Wat we wel weten is dat deze persoon niet in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland ligt. Zorgorganisatie CuraMare is op dit moment helemaal corona-vrij, het ziekenhuis dus ook. Dat blijkt ook uit de corona-kaart van vrijdag 4 september.

Maatregelen

Om te zorgen dat het aantal nieuwe besmettingen niet nóg verder oploopt is het belangrijk dat we voorzichtig zijn. Houd afstand van andere mensen en blijf thuis als je corona-achtige klachten hebt. Ook is het belangrijk om je te laten testen als je denkt dat je het corona-virus onder de leden hebt. Dit kan door telefonisch een afspraak te maken via 0800-1202 of kijk op www.coronatest.nl.