Opnieuw iemand positief getest op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het RIVM heeft de nieuwe corona-cijfers gepubliceerd. Het gaat om cijfers die tussen 21 en 28 juli zijn doorgevoerd. Ze kunnen dus ook van de week ervoor zijn.

Door Sam Fish

Zo zijn er de afgelopen week 1329 nieuwe personen gemeld met een positieve testuitslag. Dat zijn er 342 meer dan de week ervoor. Er zijn de afgelopen week ook 23 patiënten gemeld die in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest) door het virus. Dat zijn er 4 meer dan vorige week.

Ook zijn er de afgelopen week 9 corona-patiënten als overleden gemeld. Dat steeg met 2 vergeleken met een week eerder.

Goeree-Overflakkee

Ook is er weer een kaart met de nieuwe besmettingen per gemeente, deze geldt voor de periode sinds 15 juli. We weten dat er vorige week iemand een positieve testuitslag heeft terug gekregen. Op de kaart staat nu dat twee mensen op het eiland het corona-virus onder de leden hebben. Dat betekent dat er deze maand 2 mensen positief getest zijn op het virus. Sinds het landelijk testen op 1 juni zijn het er 4.

Reproductie getal is gestegen

Het aantal mensen dat zich laat testen op het virus neemt toe. Dat blijkt uit cijfers van de GGD. De afgelopen week zijn er bijna 23.000 meer testen afgenomen dan een week eerder. Het reproductiegetal ligt net als vorige week (1,29) boven de 1. Deze week ligt dat getal namelijk op 1,40. Dat betekent dat 100 besmette mensen, samen 140 anderen besmetten.

Vooral in Zuid- en Noord-Holland is het aantal besmettingen gestegen. In Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland blijft dat stabiel laag. Daarnaast is er ook een verschuiving te zien in de leeftijdscategorieën. Zo waren het voorheen vooral de ouderen die besmet raakten. Nu is er een sterke toename te zien bij jongere leeftijdsgroepen.

Cijfers

De cijfers die we melden zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, overleden of opgenomen in het ziekenhuis. Sommige patiënten worden pas later gemeld. Daarom worden de gegevens van de afgelopen weken soms nog aangevuld.

Tussen 20 juli en 26 juli hebben 111.764 personen zich laten testen bij de testlocaties. Dat zijn 22.878 meer testen dan de week daarvoor, toen 88.886 testen werden afgenomen.

Houd je aan de maatregelen

Het is belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. Houd afstand tot andere mensen en was en desinfecteer je handen regelmatig. Nies en hoest in de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes die je direct weg kunt gooien.

Heb je klachten? Blijf dan thuis en laat je testen. Wacht je test ook af in isolatie. Ben je op een drukke locatie geweest en vertrouw je het niet helemaal? Neem het zekere voor het onzekere en doe twee weken voorzichtig aan. Je kunt voor de zekerheid een mondkapje opzetten als je toch weg moet.

Cookieinstellingen