Goedemorgen, het is vandaag woensdag 17 juni

Foto: Afbeelding van _Marion via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends.

Weerbericht

Het wordt weer een broeierige dag. Het wordt niet perse heel heet, maar het zal wel heel drukkend aanvoelen. Het is ook overwegend grijs met af en toe een gaatje voor de zon. Vooral in de loop van de middag en in de avond kunnen stevige regenbuien gaan vallen. Daar zou zelfs een enkele onweersbui bij kunnen zitten. Het wordt niet warmer dan 21 graden.

Bron: Weer.nl 

Corona-update

Het lijkt ons handig om in dit bericht ook een corona-update te plaatsen. Zo weet je elke ochtend ook direct de laatste stand van zaken rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee.

Het RIVM meldt 49.087 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.834 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6070 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 262 positief geteste mensen. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 176. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

 • 3 mensen vechten nog tegen het virus
 • 139 mensen zijn genezen verklaard
 • Helaas zijn er op Goeree-Overflakkee 51 mensen overleden aan het corona-virus

Dag van de digitale overheid

Tegenwoordig gaat vrijwel alles digitaal. Belastingaangifte, post, afspraken maken en communiceren met mensen. Met een beetje geluk hoef je over een paar jaar niemand meer onder ogen te komen. Toch gaat er nog regelmatig iets mis en dus is de dag van de digitale overheid in het leven geroepen. Deze dag is vooral voor de ambtenaren en bestuurders die meer willen leren over het digitaliseren van hun werk.

De dag tegen woestijnvorming en droogte

Woestijnen hebben we niet in Nederland, maar we hebben er wel een dag voor. Deze is opgezet door de Verenigde Naties. Want hoe mooi de woestijn er ook uit kan zien op foto’s, het kan zeker gevaarlijk zijn. Woestijnvorming is namelijk een risico voor de mensen die in het gebied wonen. Droogte betekent een gebrek aan water en water hebben we nodig. De Verenigde Naties hebben daarom verschillende initiatieven gelanceerd om woestijnvorming tegen te gaan.

Tijdens de Internationale dag tegen woestijnvorming en droogte worden verschillende rapporten gepresenteerd. Hierin staat de huidige staat van de droogte op de wereld. Ook worden er acties gepresenteerd die erop gericht zijn om woestijnvorming te voorkomen.

Nog meer

Het is vandaag overigens ook de dag van de vuilnisman, appelstrudel en de kersenvlaai. Als tegenhanger is het ook eet-je-groente-dag.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Ferry Doedens – Acteur en zanger – 30
 • Marcos Baghdatis – Cypriotische tenniser – 35
 • Lee Ryan – Britse zanger en acteur – 37
 • Venus Williams – Amerikaanse tennisster – 40
 • Paulina Rubio – Mexicaanse zangeres en actrice – 49
 • Dan Jansen – Amerikaanse schaatser – 55
 • Jack Wouterse – Acteur – 63
 • Joe Piscopo – Amerikaanse acteur – 69
 • Eddy Merckx – Belgische wielrenner – 75
 • Barry Manilow – Amerikaanse zanger – 77
Dossier: De dag van