Het landelijke corona-telefoonnummer is bekend!

Foto: PR GGD/Gemeente Goeree-Overflakkee

Al maanden zijn er mensen ziek die niet getest worden op het corona-virus. Maar dat is nu voorbij.

Door Sam Fish

Er is nu een landelijk nummer geopend waar je naartoe kun bellen als je corona-achtige klachten hebt. Je belt, maakt een afspraak en je wordt naar een testlocatie in de buurt gestuurd. Voor Goeree-Overflakkee wordt deze geopend op het industrieterrein in Middelharnis.

Bellen

Het nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur en is gratis. Dit is echter alleen voor mensen met corona-achtige klachten. Denk hierbij aan verkoudheid, niezen, keelpijn, hoesten, koorts of het plotseling verliezen van smaak of reuk.

Zijn bovenstaande symptomen bij jou het geval? Bel dan 0800-1202 en laat je testen bij een testlocatie bij jou in de buurt. Voor Goeree-Overflakkee is dat op het industrieterrein in Middelharnis. Vanaf 8 juni verdwijnt namelijk het mobiele testpunt bij het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Corona-virus op Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee is hard getroffen door het corona-virus, maar we komen er langzaamaan weer bovenop. Zo is er op zondag 31 mei weer iemand genezen verklaard. Daarmee staat het aantal zieke mensen binnen zorgorganisatie CuraMare nu nog op 7. Zie voor alle corona-details binnen CuraMare de kaart hieronder.

CuraMare corona-kaart 31 mei