Twee mensen opgenomen in ziekenhuis met corona

Foto: PR CuraMare

Uit de nieuwe corona-kaart van vrijdag 29 mei blijkt dat er in de afgelopen 24 uur twee mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis met het corona-virus. Dit betekent niet perse dat zij ook op de IC liggen.

Door Sam Fish

Vorige week gingen er drie mensen tegelijk naar huis nadat ze genezen waren verklaard van het virus. Zij waren de laatste drie en dus was het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland corona-vrij. Nu zijn er dus twee nieuwe patiënten bijgekomen.

Verder is er niets veranderd binnen CuraMare. Ook het RIVM meldt geen nieuwe positief geteste mensen erbij. Maar dat kan per 1 juni gaan veranderen. Dan wordt er een testlocatie in Middelharnis geopend. Daar kun je terecht zonder tussenkomen van een huisarts. Hiervoor moet je alleen telefonisch een afspraak maken. Het telefoonnummer wordt gedeeld op maandagochtend 8.00 uur. Dit houdt wel in dat de testlocatie bij het ziekenhuis verdwijnt, dat gebeurt vanaf 8 juni.

Bezoekers

CuraMare liet vandaag weten dat er vanaf dinsdag 2 juni ook weer bezoekers welkom zijn bij hun locaties. Dit is wel op afspraak én altijd dezelfde persoon. Zowel bij het maken van de afspraak als bij het echte bezoek wordt een gezondheidscheck gedaan.

CuraMare corona-kaart 29 mei