Mevrouw Ras niet meer oudste corona-overlevende

Mevrouw Ras vierde op 17 maart haar 107de verjaardag.
Foto: Maaike de Groot

Nieuwswebsite Nu.nl laat weten dat mevrouw Ras uit Sommelsdijk niet langer de oudste persoon ter wereld is die het corona-virus heeft verslagen.

Door Sam Fish

Mevrouw Ras hoorde een dag na haar 107de verjaardag dat ze besmet was met het corona-virus. Op maandag 6 april werd ze weer genezen verklaard. Ze was daarmee toen waarschijnlijk de oudste ter wereld. Van die troon is ze nu verstoten.

Nu.nl meldt dat een 113-jarige vrouw uit Spanje nu waarschijnlijk de oudste ter wereld is. Ze werd vorige week genezen verklaard van het virus.

Corona op Goeree-Overflakkee

Op dit moment zijn er volgens het RIVM 260 mensen op Goeree-Overflakkee positief getest op het corona-virus. Dit zijn echter geen volledige cijfers omdat niet iedereen wordt getest. Vanaf 1 juni is dit wel mogelijk. Dan opent er een testlocatie op het industrieterrein in Middelharnis. Deze komt in plaats van de testlocatie bij het ziekenhuis in Dirksland, die sluit op 8 juni.

Op donderdag 28 mei bleek dat er binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk iemand genezen is verklaard. Dat is de enige verandering binnen zorgorganisatie CuraMare in een paar dagen. Afgelopen dinsdag 26 mei overleed er nog iemand in Nieuw Rijsenburgh. Binnen CuraMare zijn 174 bewoners, cliƫnten en patiƫnten positief getest op het virus.

Op dit moment vechten er binnen CuraMare nog 6 mensen tegen het virus. 134 mensen zijn genezen verklaard en helaas zijn 51 mensen overleden aan het virus.

CuraMare corona-kaart 28 mei