De zwembaden op Goeree-Overflakkee zijn weer open

Foto: Image by tookapic from Pixabay

De drie zwembaden op Goeree-Overflakkee zijn sinds maandag 18 mei weer geopend. Dit is voor banenzwemmen en de zwemverenigingen.

De SRGO vindt dit goed nieuws en wil de openstelling zo verantwoord en veilig mogelijk uitvoeren. De zwemlessen zullen daarom vanaf maandag 25 mei in beperkte vorm worden aangeboden in alle baden. Er is een programma samengesteld op basis van de richtlijnen van het RIVM en de brancheprotocollen. Op de website van SRGO is meer te lezen over de maatregelen binnen de zwembaden.

Er is een alternatieve looproute ingesteld binnen de locaties.

Aangepast rooster

De Staver, De Gooye en het Zuiderdiep hanteren voorlopig een aangepast ruimte. Dit geeft ruimte aan banenzwemmen, zwemles en zwemverenigingen. Voor alle andere activiteiten gelden de huidige richtlijnen van het RIVM.

Het banenzwemmen zal er iets anders uitzien dan normaal. SRGO kiest voor een veilige en kwalitatieve optie. Zo kun je een baan huren voor jezelf voor één uur. Als je kunt aantonen dat je binnen één gezin hoort, dan kun je met twee personen in één baan. Dit moet wel nadrukkelijk aangegeven worden.

Reserveren kan telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 19.00 uur. Dit kan direct bij het bad naar keuze.

Zwemles

De zwemlessen gaan ook weer van start. De docenten zullen de ouders rechtstreeks benaderen. Ook hier is een aangepaste programmering van toepassing. Hiervoor hoeven de ouders zelf geen actie te ondernemen.

Voor zwemverenigingen geldt dat zij vanaf 18 mei weer in de baden terecht kunnen. Met de verenigingen worden individuele afspraken gemaakt over het maximale aantal zwemmers, de richtlijnen en protocollen.

Buitenbad

Zwembad het Zuiderdiep in Stellendam heeft ook een buitenbad. Dat is nog gesloten. Houd hiervoor de website in de gaten. SRGO kiest ervoor om voorzichtig en in fases tot een volledige opening te komen. Er heerst voor nu nog te veel onzekerheid.

Bezoekers worden op de hoogte gehouden via de website en sociale media. De programmering per locatie is te vinden op de website die bij het bad hoort. Hier is ook de aangepaste looproute te vinden. Samen met de geldende regels en voorschriften. Bekijk deze goed en leef ze na.