Toch weer een corona-besmetting erbij in Sommelsdijk

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Volgens de CuraMare corona-kaart van donderdag 14 mei is er in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk toch weer iemand positief getest op het virus.

Door Sam Fish

De kaart werd gisteren pas laat gepubliceerd en dus zagen we de cijfers vandaag pas. Op die kaart is behalve de nieuwe besmetting ook te zien dat er op dezelfde locatie ook weer iemand genezen is van het virus. Dat geldt ook voor een patiënt in het ziekenhuis. Tevens is te zien dat er in Nieuw Rijsenburgh een speciale afdeling is geopend. Daar kunnen corona-patiënten tijdelijk revalideren als ze ontslagen worden uit het ziekenhuis. Op dit moment is daar één persoon ondergebracht.

Vrijdag 15 mei

Voor vrijdag 15 mei is er nog geen nieuwe kaart gedeeld met daarop de corona-details. Zodra die er is zullen we hem publiceren.

Cijfers

Houd er wel rekening mee dat deze cijfers niet compleet zijn. Zo weten we dat het RIVM voor Goeree-Overflakkee nu 252 positieve testuitslagen heeft gemeld. Maar lang niet iedereen wordt getest. De kans is dus groot dat er veel meer corona-patiënten rondlopen. Je kunt ook het virus bij je dragen, zelf niet ziek zijn, maar wel anderen besmetten.

Het is daarom erg belangrijk om je altijd en overal aan de maatregelen te houden. Blijf zoveel mogelijk thuis. Moet je echt even naar buiten? Houd dan minstens anderhalve meter afstand van anderen. Heb je ziekteverschijnselen? Dan blijf je sowieso thuis. Komt er koorts bij? Dan blijft het hele gezin thuis.

Het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

Zorg voor jezelf

Veel mensen zitten nu thuis en hebben nog maar weinig contact met de buitenwereld. We zijn nu ook veel meer op onszelf aangewezen dan eerst. En dat is even wennen. Maar zorg wel goed voor jezelf. Dat is nu nog harder nodig dan normaal.

Het alleen zijn kan veel emoties met zich meebrengen. Probeer telefonisch contact te houden. Ben je goed ter been? Loop eens een rondje door de buurt en maak een praatje met de mensen die je tegenkomt. Natuurlijk wel op anderhalve meter afstand. Maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje en kunnen een praatje goed gebruiken.

Beweging is sowieso een goed idee en goed eten ook. Probeer daarnaast een dagelijkse structuur aan te houden. Dus sta op tijd op, ga op een vaste tijd naar bed en maak desnoods een to do list voor de dag. Elke taak die je af kunt strepen levert een goed gevoel op.
Heb je echter gezondheidsklachten? Blijf dan thuis. Heeft iemand in je gezin koortsverschijnselen? Dan blijf je ook thuis. Maar bellen kan natuurlijk altijd!

CuraMare corona-kaart 14 mei