Nieuwe corona-besmetting in de thuiszorg

Foto: Image by Juraj Varga from Pixabay

Binnen zorgorganisatie is er weer één besmetting bij. Deze is geconstateerd binnen de thuiszorg. Gisteren werd er nog iemand binnen de thuiszorg genezen verklaard.

Door Sam Fish

Behalve de nieuwe besmetting in de thuiszorg zijn er ook weer mensen genezen. Het gaat om twee personen in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. In totaal vechten er nu nog 15 mensen tegen het virus. Er zijn inmiddels ook al 120 mensen genezen verklaard. Helaas zijn er binnen CuraMare ook 50 mensen overleden aan het virus.

Dit zijn echter alleen de mensen binnen de zorgorganisatie. Wat de precieze cijfers zijn op Goeree-Overflakkee, buiten CuraMare om, is niet bekend.

Cijfers

Houd er wel rekening mee dat deze cijfers niet compleet zijn. Zo weten we dat het RIVM voor Goeree-Overflakkee nu 251 positieve testuitslagen heeft gemeld. Maar lang niet iedereen wordt getest. De kans is dus groot dat er veel meer corona-patiënten rondlopen. Je kunt ook het virus bij je dragen, zelf niet ziek zijn, maar wel anderen besmetten.

Het is daarom erg belangrijk om je altijd en overal aan de maatregelen te houden. Blijf zoveel mogelijk thuis. Moet je echt even naar buiten? Houd dan minstens anderhalve meter afstand van anderen. Heb je ziekteverschijnselen? Dan blijf je sowieso thuis. Komt er koorts bij? Dan blijft het hele gezin thuis.

Het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

Zorg voor jezelf

Veel mensen zitten nu thuis en hebben nog maar weinig contact met de buitenwereld. We zijn nu ook veel meer op onszelf aangewezen dan eerst. En dat is even wennen. Maar zorg wel goed voor jezelf. Dat is nu nog harder nodig dan normaal.

Het alleen zijn kan veel emoties met zich meebrengen. Probeer telefonisch contact te houden. Ben je goed ter been? Loop eens een rondje door de buurt en maak een praatje met de mensen die je tegenkomt. Natuurlijk wel op anderhalve meter afstand. Maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje en kunnen een praatje goed gebruiken.

Beweging is sowieso een goed idee en goed eten ook. Probeer daarnaast een dagelijkse structuur aan te houden. Dus sta op tijd op, ga op een vaste tijd naar bed en maak desnoods een to do list voor de dag. Elke taak die je af kunt strepen levert een goed gevoel op.
Heb je echter gezondheidsklachten? Blijf dan thuis. Heeft iemand in je gezin koortsverschijnselen? Dan blijf je ook thuis. Maar bellen kan natuurlijk altijd!