Klussen in corona-tijd, weg met dat uitstelgedrag!

Foto: Afbeelding van Bruno /Germany via Pixabay

We zitten inmiddels al geruime tijd gedwongen thuis. En het lijkt wel alsof we allemaal het verbouwingsvirus hebben opgepikt.

Door Nieuws.nl

Mensen staan in de rij bij de bouwmarkten en slaan massaal aan het klussen. Velen zien het als een slimme tijdbesteding. We ruimen op, maken schoon, knappen de tuin op en komen eindelijk toe aan die ene klus. We steken tijd, geld en aandacht aan de plek waar we op dit moment 24/7 verblijven.

Check ook meteen de extra tips in de video onderaan het artikel!

Kabels wegwerken

Het mooie van klussen is dat je klein kunt beginnen. Dit is dé tijd om al die klusjes in of om het huis van je to do-lijst af te werken. Bij voorbeeld die kabels. Het zijn doornen in het oog. En als je net een nieuwe TV of game pc hebt, dan probeer je hem liever direct uit dan dat je eerst die kabels wegstopt.

Maar je huis wordt niet mooier van al die zichtbare kabels. Als je het echt netjes wilt doen, dan werk je ze keurig weg in een kabelgoot. Opgeruimd staat netjes. En de kans op beschadigingen is gelijk verdwenen.

Kapotte plinten

In een huis zijn het de kleine details die bij de bewoners direct in het oog springen. Maar als je net de woonkamer een opknapbeurt hebt gegeven of als je gaat verven, zijn het toch de kleine details die overgeslagen worden. Eén van de details die we liever niet zien zijn de plinten.

Een mooie vloer is pas echt af als de plinten er ook netjes bij liggen. Een beter moment om hier aandacht aan te besteden is er niet. Een kapotte plint is makkelijk te vervangen. En het zorgt er ook nog eens voor dat je nóg meer kunt genieten van je eigen huis.

Raamdecoratie

Wil je je huis een extra opfrisbeurt geven nu we volop in de lente zitten? Raamdecoratie als gordijnen, shades, houten shutters plissé gordijnen of normale gordijnen kleden een ruimte aan. Het zorgt voor extra sfeer en gezelligheid in bijvoorbeeld je woon- of slaapkamer.

Shutters zijn heel goed te combineren met gordijnen. Deze twee soorten raambekleding zorgen voor een chique uitstraling. Ze zijn dan ook perfect geschikt om de stijl en kleuren van het interieur te versterken.

Opruimen

Een opgeruimd huis geeft een rustig gevoel. En dat geldt niet alleen voor de woon- en slaapkamer, maar ook voor de zolder, vliering of schuur. Deze intelligente lockdown is dan ook een goed moment om die eens aan te pakken.

We hebben vaak de neiging om veel van onze ongebruikte spullen daar te stallen. Vervolgens kijken we er nooit meer naar om. Maar weggooien doen we niet, want wie weet hebben we het ooit nodig. Toch ligt het alleen maar stof te vangen en wordt de schuur of zolder een rommelhok.

Nu we wat meer tijd hebben, kunnen we net zo goed een middag vullen met het opruimen van alle troep. Ook al liggen deze spullen uit het zicht, dat betekent niet dat ze er niet zijn.

Grote voldoening

Tot slot is er geen enkel excuus meer om niet even dat kapotte peertje te vervangen. En als je dan toch bezig bent… het tuinhekje moet gerepareerd worden en de muur in de wc kan ook wel een likje verf gebruiken.

Zo hebben we allemaal van die klussen in huis die we al heel lang laten liggen. Zet je uitstelgedrag aan de kant en ervaar hoe fijn het is als al die klusjes gedaan zijn. Kleine moeite, maar een grote voldoening!