Vaste gasten weer volledig welkom op campings

Foto: Image by S. Hermann & F. Richter from Pixabay

Goed nieuws! Vanaf zaterdag 9 mei zijn mensen met vaste plekken op campings, recreatieparken, jachthavens en stranden weer welkom! Dit geldt voor de hele regio Rotterdam-Rijnmond.

Door Sam Fish

Er zit wel een kleine voorwaarde aan de versoepeling van de regels. Het is belangrijk dat je boot, stacaravan of recreatiewoning voorzien is van eigen sanitair. Ook moet deze woning of boot in eigen bezit zijn of het voor het seizoen aan je verhuurd zijn.

Maatregel

Eind maart werd aangekondigd dat campings, recreatieparken en jachthavens gesloten werden. Dit was bedoeld om onnodige verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Het was dus een manier om niet te veel druk te leggen op de zorg.

Omdat de druk op de zorg afneemt in de regio, kan ook de veiligheidsregio een stap zetten. Uiteraard gaat dit allemaal in overleg met de burgemeesters van de gemeenten in de regio. Vanaf 29 april was dagtoerisme alweer toegestaan. Maar met eigen sanitaire voorzieningen mag je vanaf zaterdag dus ook weer blijven slapen.

Versoepeling

“Ik ben blij dat de voorzitter van de Veiligheidsregio dit besluit heeft genomen. Vooral voor de recreatieondernemers,” zegt burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. “Samen met mijn collega burgemeesters en een afvaardiging van de recreatiesector deden wij een voorstel aan de voorzitter van de Veiligheidsregio om de maatregelen in deze sector stapsgewijs te versoepelen. Ik wil daarbij het belang benadrukken om ons te blijven houden aan de richtlijnen van het RIVM. Hoe meer maatregelen er versoepeld worden, hoe groter het beroep dat gedaan wordt op onze eigen verantwoordelijkheid.”

Basisregels

De burgemeesters in de regio zijn dankbaar voor het begrip van de mensen. Ze zijn blij dat er goede medewerking is verleend in deze moeilijke tijden. Het is dan ook fijn om weer goed nieuws te kunnen brengen voor de mensen.

Toch blijft het belangrijk voor iedereen om zich te blijven houden aan de basisregels. Houd die anderhalve meter afstand tot andere mensen. Die afstand is dan ook de reden dat openbare toiletvoorzieningen gesloten blijven. Het is nu eenmaal niet haalbaar om daar afstand te kunnen garanderen.