Drie personen genezen verklaard van corona-virus

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Goed nieuws op het gebied van het corona-virus. Er zijn de afgelopen 24 uur drie mensen genezen verklaard op Goeree-Overflakkee.

Door Sam Fish

Op de kaart, onderaan dit bericht, is te zien dat er geen nieuwe besmettingen bijgekomen zijn binnen CuraMare. Ook volgens het RIVM is het totaalaantal van 245 positieve testuitslagen niet veranderd. Wel zijn er drie mensen genezen verklaard.

Het gaat om één persoon in het ziekenhuis. Daar liggen nu nog negen mensen met een corona-besmetting. Deze ene persoon brengt het totaal aantal genezen personen in het ziekenhuis op 56. Daarnaast zijn er ook twee bewoners, cliënten of patiënten in Nieuw Rijsenburgh beter geworden. Daar zijn nu nog twaalf mensen met een corona-besmetting.

In totaal zijn er nu binnen CuraMare 105 mensen genezen verklaard.

Duiding CuraMare corona-kaart

De afgelopen dagen was er wat verwarring rond de cijfers op de kaart van CuraMare. Via de kaart maken zij elke dag bekend wat de details zijn rond het virus binnen de zorgorganisatie. Echter leek het niet altijd te kloppen. Ze hebben nu uitleg gegeven.

“Het is niet altijd een kloppende rekensom door een mogelijke vertraging in de cijfers,” vertelt een woordvoerder. Ze doelen hiermee op het feit dat het getal bovenaan de kaart niet altijd klopt met de getallen in de tabel. “Wij hebben twee informatiebronnen en daar zit wel eens vertraging in. Zij kunnen de telling en verslaglegging gewoonweg niet altijd op hetzelfde moment doen. Daardoor lijkt er soms een fout te zitten in de telling, maar dit wordt een dag later gewoon weer recht getrokken. Daardoor kan ook af en toe het totaal bovenaan verschillen.”

Maar er is meer dan dat. Soms staat er bovenaan de kaart dat er één besmetting bij is gekomen binnen de organisatie. Maar die is dan misschien niet terug te vinden in de cijfers per locatie. “Het kan voorkomen dat er twee mensen genezen zijn en dat er één besmetting bij is gekomen. Dan krijg je dus 2 genezen (-2 besmettingen) + 1 besmetting = -1 besmetting,” luidt de uitleg. De cijfers kloppen dus wel, alleen moet er even logisch nagedacht worden bij het terug vinden in de kaart.

Cijfers

Houd er wel rekening mee dat deze cijfers niet compleet zijn. Zo weten we dat het RIVM voor Goeree-Overflakkee al 244 positieve testuitslagen heeft gemeld. Maar lang niet iedereen wordt getest. De kans is dus groot dat er veel meer corona-patiënten rondlopen. Je kunt ook het virus bij je dragen, zelf niet ziek zijn, maar wel anderen besmetten.

Het is daarom erg belangrijk om je altijd en overal aan de maatregelen te houden. Blijf zoveel mogelijk thuis. Moet je echt even naar buiten? Houd dan minstens anderhalve meter afstand van anderen. Heb je ziekteverschijnselen? Dan blijf je sowieso thuis. Komt er koorts bij? Dan blijft het hele gezin thuis.
Het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

Zorg voor jezelf

Veel mensen zitten nu thuis en hebben nog maar weinig contact met de buitenwereld. We zijn nu ook veel meer op onszelf aangewezen dan eerst. En dat is even wennen. Maar zorg wel goed voor jezelf. Dat is nu nog harder nodig dan normaal.

Het alleen zijn kan veel emoties met zich meebrengen. Probeer telefonisch contact te houden. Ben je goed ter been? Loop eens een rondje door de buurt en maak een praatje met de mensen die je tegenkomt. Natuurlijk wel op anderhalve meter afstand. Maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje en kunnen een praatje goed gebruiken.

Beweging is sowieso een goed idee en goed eten ook. Probeer daarnaast een dagelijkse structuur aan te houden. Dus sta op tijd op, ga op een vaste tijd naar bed en maak desnoods een to do list voor de dag. Elke taak die je af kunt strepen levert een goed gevoel op.
Heb je echter gezondheidsklachten? Blijf dan thuis. Heeft iemand in je gezin koortsverschijnselen? Dan blijf je ook thuis. Maar bellen kan natuurlijk altijd!

CuraMare corona-kaart 2 mei

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen