De grote parkeerplaatsen bij stranden weer open

Foto: Pixabay; Free-Photos

De grote parkeerplaatsen bij de stranden van Goeree-Overflakkee zijn weer open. Dat is naar aanleiding van een besluit van de burgemeester.

Vier parkeerplaatsen bij stranden blijven nog wel dicht. Het gaat om Ouddorp Beach, De Kwade Hoek, De Vuurtoren en het strand bij Herkingen. Tegelijkertijd met deze opheffing gaat ook het Vliedpark in Middelharnis weer open. Het gaat hierbij om de klimheuvel, het skatepark en de sportattributen.

Stap voor stap

Op 7 april werden de parkeerplaatsen bij de stranden gesloten. De burgemeester nam dit besluit om te voorkomen dat veel mensen naar het strand zouden komen. Dat brengt risico’s met zich mee voor de verspreiding van het corona-virus.

“De eerder getroffen maatregel om de parkeerplaatsen te sluiten was noodzakelijk. Maar we zien dat de inwoners zich goed aan de maatregelen houden,” zegt burgemeester Grootenboer-Dubbelman. “We zetten nu met elkaar de weg in om, als het mogelijk is, de maatregelen te versoepelen.” Op de grote parkeerplaatsen en de bijbehorende strandopgangen is genoeg ruimte om afstand te houden.

Verantwoordelijkheid

De richtlijnen van het RIVM blijven leidend. “Ik doe daarbij een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid. Alleen als we ons aan de richtlijnen houden, zoals de anderhalve meter afstand, kunnen de grote parkeerplaatsen openblijven. Anders ben ik genoodzaakt om weer over te gaan tot sluiting,” benadrukt de burgemeester. “De prioriteit blijft om de druk op de zorg niet op te laten lopen.”

Kleinere parkeerplaatsen

Zoals eerder genoemd blijven vier parkeerplaatsen dicht. Deze terreinen zijn kleiner en dus moeilijker om de maatregelen in acht te nemen. “Als we zien dat de bezoekers de maatregelen op de grote parkeerplaatsen goed opvolgen, kunnen we op termijn ook de kleinere weer openstellen,” aldus burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.

Meer informatie over de corona-maatregelen binnen de gemeente zijn te vinden op www.goeree-overflakkee.nl/coronavirus.