Eén corona-patiënt Nieuw Rijsenburgh overleden

Foto: Image by magica from Pixabay

Op de nieuwe corona-kaart van CuraMare is te zien dat er één bewoner van woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is overleden aan het corona-virus.

Door Sam Fish

Het dodental binnen Nieuw Rijsenburgh staat nu op 20. Voor alle locaties binnen CuraMare staat dat totaal nu op 46 sterfgevallen. Er zijn verder gelukkig geen nieuwe besmettingen bijgekomen. Ook RIVM meldt geen nieuwe besmettingen voor Goeree-Overflakkee. Daarmee blijft het totaal volgens hen op 244 staan.

Cijfers

We willen graag even duidelijk maken dat er niet overal getest wordt. Daarom zijn de cijfers die we hier kunnen publiceren niet volledig. Zo meldt CuraMare alleen de cijfers van patiënten, cliënten en bewoners. En meldt het RIVM alleen het aantal positief geteste corona-patiënten. Mensen die niet getest worden, vallen dus buiten de cijfers. Ook als ze komen te overlijden.

Daar komt ook nog eens bij dat er een vertraging in de cijfers zit. De incubatietijd is ongeveer 2 weken, als mensen dan eenmaal ziek worden dan duurt het nog wel een paar dagen voordat ze ook echt actie ondernemen voor een test of eventuele ziekenhuis opname. Dat betekent dus dat er ongeveer 2 tot 3 weken vertraging zit in de cijfers.

Zo is het op veel plekken in Nederland het afgelopen weekend erg druk geweest op straat. Ook zijn de IKEA en Bijenkorf weer open waar veel mensen op afkomen. Pas over 2 tot 3 weken kunnen we zien wat dat betekent voor de corona-cijfers. Blijf dus voorzichtig en ga alleen naar buiten als het echt nodig is. Verlaat je je huis? Houd dan minstens anderhalve meter afstand van andere mensen.

CuraMare corona-kaart 29 april