Eén corona-patiënt genezen, gelukkig niemand overleden

Volgens de nieuwe corona-kaart van CuraMare is er weer één persoon genezen van het corona-virus. Gelukkig is er in de afgelopen 24 uur geen sterfte geval onder de patiënten/cliënten/bewoners gemeld.

Door Sam Fish

De volledige cijfers zijn te vinden op het kaartje onderaan dit artikel. Toch roept het kaartje nog veel vragen op bij de redactie van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl. Zo staat er bovenaan dat er 159 mensen positief getest zijn op het virus binnen zorgorganisatie CuraMare. Echter, als je alle cijfers uit de tabellen optelt, komt er 170 uit.

Daarnaast stond er bijvoorbeeld op eerdere kaarten dat er nieuwe vastgestelde besmettingen bij waren gekomen, zonder dat deze terug te vinden waren in de tabel met de cijfers per locatie. Deze twee vragen en een aantal anderen hebben we doorgezet naar de communicatieafdeling van het ziekenhuis. Zij maken de kaart en kunnen hopelijk wat antwoorden geven. Zodra die antwoorden binnen zijn, kunnen wij meer duidelijkheid bieden. Tot die tijd verwijzen we je vooral naar de kaart onderaan het bericht.

Cijfers

Naast alle onduidelijkheid binnen de kaart is er ook onduidelijkheid over de cijfers buiten de kaart van CuraMare om. Zo weten we dat er mensen buiten de zorgorganisatie ook besmet zijn met het virus. Volgens het RIVM zijn dat er op dit moment 240. Dat is er één meer dan gisteren. Toch is dat niet het volledige aantal corona-besmettingen.

Door een tekort aan testen is het niet mogelijk om iedereen te testen. Het is daardoor niet duidelijk hoeveel mensen er echt besmet zijn met het virus. Houd je daarom altijd aan de maatregelen. Is het niet voor jezelf, dan wel voor een ander. Bekijk voor meer informatie ook de video bovenaan dit artikel. Daarin wordt meer uitgelegd over waarom het belangrijk is om voorzichtig te zijn.