Eén nieuwe corona-dode geregistreerd sinds gisteren

Foto: Image by Juraj Varga from Pixabay

Hoewel de cijfers van de GGD nog even op zich laten wachten, meldt het RIVM dat we op Goeree-Overflakkee nu 238 mensen met een positieve corona-test hebben. Dat zijn er 6 meer dan wat de GGD Rotterdam-Rijnmond op maandag 20 april meldde.

Door Sam Fish

Op de nieuwe kaart van CuraMare is te zien dat er in het totaal aantal positief getest patiënten/cliënten/bewoners één positieve test bij is gekomen. Die is echter niet terug te vinden in het overzicht per locatie. Wel is te zien dat er in het ziekenhuis één corona-patiënt is overleden. Wij wensen de familie, vrienden en andere naasten heel veel sterkte met dit verlies.

De volledige details en cijfers zijn te vinden in het kaartje onderaan dit bericht.

Cijfers

De cijfers die CuraMare, het RIVM en de GGD elke dag delen zijn helaas niet compleet. Door een tekort aan testen, wordt niet iedereen met symptomen getest. Deze zijn alleen weggelegd voor zorgmedewerkers, mensen met extreme klachten en mensen in risicogroepen. Doordat er veel mensen niet getest worden is een exact aantal van het aantal corona-patiënten op Goeree-Overflakkee dus niet te melden. Ook het exacte aantal mensen dat is overleden aan het virus, of genezen is verklaard is niet traceerbaar.

Corona-app

De overheid is bezig met een corona-app die kan zeggen of je in aanraking bent gekomen met iemand die positief is getest op het corona-virus. Maar er is al een andere app beschikbaar waarmee je zelf kunt checken of je het virus hebt. Deze zelfcheck is te vinden in de App-store van Apple en de Playstore voor Android telefoons. De app heeft de naam ‘Luscii Vitals App’ en is opgezet door het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis. Met deze app wordt op basis van de symptomen gekeken hoe groot de kans is dat je het virus ook daadwerkelijk hebt.

Het is dus niet hetzelfde als een echte test, maar het geeft je wel een klein beetje duidelijkheid. Bij gezondheidsklachten boven een bepaalde waarden, wordt er ook contact met je opgenomen door een medewerkers van een medisch team.

Persconferentie 

Premier Rutte geeft vanavond in Den Haag weer een persconferentie. Deze begint om 19.00 uur en is op verschillende kanalen live te volgen. Volgens uitgelekte documenten zou aangekondigd worden dat de scholen vanaf 11 mei weer open gaan. In welke vorm is echter niet bekend. Dit zou per onderwijsinstelling bekeken moeten worden. Ook zou bekend worden gemaakt dat de andere maatregelen met drie weken verlengd worden.

Of dit allemaal klopt is natuurlijk een kwestie van afwachten. Na afloop van de persconferentie zullen wij hierover berichten.

CuraMare Corona-kaart 21 april