Geen nieuwe corona-doden gemeld voor Goeree-Overflakkee

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het nieuwe corona-kaartje van CuraMare levert weer wat verwarring op. Zo is er bovenaan te zien dat er één nieuwe patiënt/cliënt/bewoner positief is getest op het virus. Echter komt deze niet terug in het overzicht.

Door Sam Fish

Volgens de GGD zijn er helemaal geen nieuwe positieve testresultaten uitgedeeld op Goeree-Overflakkee de afgelopen 24 uur. Daarmee zou het totaal aantal positief geteste corona-patiënten blijven staan op 232. Volgens de kaart van CuraMare is er echter wel één bij gekomen. Deze is alleen niet te zien in het overzicht.

Wat wel te zien is in het overzicht, is dat er drie mensen genezen verklaard zijn in de afgelopen 24 uur. En nog meer goed nieuws: Er zijn de afgelopen 24 uur geen nieuwe corona-doden gemeld.

Cijfers

De cijfers die we kunnen melden zijn niet volledig. We hebben dit al vaker gemeld, maar vinden het toch belangrijk om te blijven benadrukken. Door een tekort aan testen wordt niet iedereen getest. Dat zorgt er voor dat er geen exact overzicht is van het aantal corona-besmettingen. Daar hoort ook bij dat er waarschijnlijk meer mensen zijn overleden aan het virus, dan wat hier beweerd wordt.

GGD Rotterdam-Rijnmond meldt überhaupt geen sterftecijfers en het RIVM meldt alleen de landelijke. Dat betekent dus dat we niet weten hoeveel mensen er buiten CuraMare om nog zijn overleden aan het virus. Plus de mensen die niet getest worden maar wel het corona-virus hebben opgelopen. Zij behoren niet tot de officiële cijfers. Als zij dus komen te overlijden, horen ze niet tot het aantal corona-doden. Deze video legt daar meer over uit.

Blijf thuis

Doordat we niet alle cijfers op een rijtje hebben, zijn er waarschijnlijk meer mensen besmet dan we nu weten. Daar komt bij dat ook mensen zonder ziekteverschijnselen het virus bij zich kunnen dragen. Zij worden niet ziek, maar besmetten wel anderen. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Moet je toch naar buiten? Houdt dan minstens anderhalve meter afstand van andere mensen. Dit is voor je eigen veiligheid, maar ook die van anderen. Een besmetting is zo gedaan. En je weet inmiddels; het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

CuraMare Corona-kaart 20 april