CuraMare publiceert nieuwe corona-details

Foto: Image by Juraj Varga from Pixabay

CuraMare heeft weer een nieuwe kaart gepubliceerd met daarop de corona-details binnen de zorgorganisatie. Op dit moment zijn al 76 mensen binnen CuraMare genezen van het virus.

Door Sam Fish

Op de kaart is ook te zien dat er binnen CuraMare sinds drie nieuwe besmettingen bij zijn gekomen. Dit wijkt af van de twee die de GGD aangeeft. Waar deze verwarring precies zit, is bij ons niet bekend. Deze drie besmettingen zijn ook niet terug te vinden in de tabel.

Wat wel bekend is, is dat er in de afgelopen 24 uur binnen de zorgorganisatie geen mensen overleden zijn. Deze teller blijft nu dus staan op 38 overleden corona-patiënten. Wel zijn er twee mensen uit het ziekenhuis en zijn er in Nieuw Rijsenburgh ook drie mensen genezen van het virus.

GGD

Ook de GGD Rotterdam-Rijnmond heeft nieuwe cijfers bekend gemaakt. Bij hen staat de teller van het aantal mensen met een positieve uitslag van de corona-test op 227. Dat zijn er 2 meer dan 24 uur geleden.

Let wel op, dit zijn geen exacte cijfers. Door een tekort aan testen wordt niet iedereen getest op het virus. Dit gebeurt alleen bij zorgmedewerkers, mensen met extreme klachten en mensen in risicogroepen.

Het gebrek aan testen zorgt er dus voor dat we geen exact beeld hebben van het aantal corona-besmettingen op het eiland. Het blijft dus belangrijk om alert te blijven. Houd anderhalve meter afstand als je naar buiten moet. Heb je gezondheidsklachten? Blijf dan thuis. Er zijn altijd wel mensen die willen helpen met een boodschap of iets dergelijks.

CuraMare corona-kaart 16 april