CuraMare test op corona vanuit de auto

Foto: CuraMare

Sinds vrijdag 10 april kunnen mensen met een verwijzing voor een corona-test dit laten doen vanuit de auto! Deze Corona Drive Thru is te vinden op het ziekenhuisterrein.

De Drive Thru is ingericht in samenwerking met de gemeente. Zij stelden hiervoor de GO-bus, het mobiele gemeentehuis, beschikbaar. Ook zorgden ze voor bewegwijzering.

Hoe werkt het?

Mensen met klachten kunnen door de huisarts worden doorgestuurd naar het ziekenhuis om zich te laten testen op het corona-virus. Eenmaal aangekomen bij het ziekenhuis in Dirksland hoef je alleen maar de borden te volgen. Je komt dan uit bij de GO-bus waar je gewoon in je auto kunt blijven zitten.

Na de afname van de kweek verlaat je het terrein weer. De Drive Thru is zelfs groot genoeg voor meerdere mensen tegelijk. Het normale verkeer wordt hierbij niet belemmerd en ook de overlast voor omwonenden is minimaal.

Wie wordt getest?

Je kunt niet zomaar naar de Drive Thru om te kijken of je het virus onder de leden hebt. Om je te laten testen heb je een doorverwijzing en afspraak nodig. Zorgmedewerkers mogen hier getest worden. Maar ook oncologische patiënten met klachten die willen weten of de chemobehandeling door kan gaan. Of patiënten die geopereerd moeten worden.

Medewerkers worden door hun leidinggevende aangemeld voor een test. Patiënten krijgen een doorverwijzing van hun behandelaar. Er is dus niemand die zomaar aansluit in de rij. Iedereen heeft een verwijzing nodig. De uitslag voor de test komt ook via de persoon die je heeft doorgestuurd.

Mooie samenwerking

Op dit moment is alles in de samenleving erop gericht om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan. Het is daarom ook belangrijk om je aan alle overheidsmaatregelen te houden.

Zowel de gemeente als CuraMare onderstrepen dit belang. Dat resulteert opnieuw in een mooie samenwerking. Met de Drive Thru wordt dus ook de kans op besmetting ín het ziekenhuis lager.