GGD meldt weer vijf nieuwe positieve corona-testen

Foto: Image by magica from Pixabay

De GGD meldt dat er op dit moment 225 mensen positief getest zijn op het corona-virus. Dat houdt in dat er in de afgelopen 24 uur 5 nieuwe bijgekomen zijn.

Door Sam Fish

Toch is dit niet een volledig cijfer. Doordat niet iedereen getest wordt is het niet vast te stellen hoe veel mensen er echt rondlopen met het corona-virus. Op dit moment worden alleen zorgmedewerkers, mensen met erge klachten en mensen in risicogroepen getest.

Doordat niet iedereen getest kan worden is het ook moeilijk te zeggen waar het virus zich bevindt op het eiland. Daarnaast kan iemand het virus ook hebben, maar niet ziek zijn. Zij kunnen wel nog steeds anderen besmetten. Daarom is het belangrijk om je te houden aan de maatregelen, vooral die van anderhalve meter afstand!

Het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare deelt elke werkdag een kaartje met de corona-details van binnen de organisatie. Te zien is dat er de afgelopen 24 uur binnen CuraMare 2 mensen positief zijn getest op het corona-virus. De andere drie zijn dus besmettingen buiten de zorgorganisatie. Binnen CuraMare zijn op dit moment 149 mensen positief getest. Van hen zijn er ook weer twee genezen, daarmee staat dat totaal op dit moment op 71.

In totaal liggen er nu nog 19 mensen in het ziekenhuis met het corona-virus. Dat zijn er twee meer dan gisteren. Er zijn gelukkig geen mensen overleden.

CuraMare corona-kaart 15 april