Alleen samen krijgen we corona onder controle

Foto: Nieuws.nl

Het is een lastige tijd. We mogen niet naar elkaar toe, we moeten zoveel mogelijk binnen blijven en veel dingen kunnen niet meer.

Door Sam Fish

Toch is dat voorlopig nog wel even de realiteit. Maar samen, en alleen samen, kunnen we het corona-virus aan. Als we ons allemaal aan de gestelde maatregelen houden helpen we corona zo snel mogelijk de wereld uit.

Handhaving

Eén van de belangrijkste maatregelen is de anderhalve meter afstand die bewaard moet blijven. Daarmee hand in hand gaat het samenscholingsverbod. Je mag niet met meer dan twee mensen bij elkaar zijn. En zelfs met maximaal twee moet je die anderhalve meter afstand kunnen bewaren.

Er is handhaving ingezet om te zorgen dat mensen zich houden aan die nieuwe regels. Iedereen die zich er niet aan houdt, kan een boete verwachten. En dat is geen kleintje. Deze kan namelijk oplopen tot 400 euro, een zakcentje dat je waarschijnlijk liever bewaart. Zeker in deze tijd.

Dit geldt ook voor Goeree-Overflakkee. Eén van de handhavers op het eiland is Louis van Doorn. Hij vertelt in onderstaande video wat hij precies doet.