In totaal nu 220 mensen positief getest op corona-virus

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

De GGD heeft voor het eerst sinds vrijdag 10 april de cijfers bijgewerkt. Sinds dien hebben 15 mensen een positieve testuitslag gekregen voor het corona-virus. Het totaal daarvan staat nu op 220.

Door Sam Fish

Maar ook CuraMare heeft de cijfers geüpdatet. Daaruit blijkt dat er binnen de zorgorganisatie geen nieuwe besmettingen bij zijn gekomen de afgelopen 24 uur. Wel zijn er helaas drie mensen overleden. Dat zijn er twee in het Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk en één in de Vliedberg in Ouddorp. Dat brengt het totaal helaas op 38 corona-doden op Goeree-Overflakkee, binnen CuraMare.

Daar tegenover staat gelukkig wel dat er 10 mensen officieel genezen zijn verklaard. Daarmee staat dat totaal op dit moment op 69.

Cijfers

Het is altijd prettig om een update te krijgen over de cijfers. Het is handig om te weten hoe we ervoor staan op Goeree-Overflakkee. Toch moeten we wel een kleine disclaimer plaatsen. De cijfers die we publiceren gaan alleen over de mensen die getest zijn. Door een tekort aan testen wordt niet iedereen getest. Alleen de zorgmedewerkers, mensen met heftige symptomen en mensen in risicogroepen worden getest. Dat zorgt ervoor dat de cijfers niet compleet zijn.

Het is dus erg belangrijk om altijd en overal alert te zijn. Houd minstens anderhalve meter afstand. Niezen en hoesten doen we in de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes die je meteen weg kunt gooien. Blijf thuis zo lang het kan.

Het virus verspreidt zichzelf niet, dat doen wij.

CuraMare corona-kaart 14 april