Al 59 mensen genezen van corona-virus op GO

CuraMare heeft een nieuwe kaart gedeeld met de corona-details binnen de zorgorganisatie. Daarin is te zien dat al 59 mensen zijn genezen van het virus.

Door Sam Fish

Ook is te zien dat er op dit moment nog 17 mensen in het ziekenhuis liggen. Hoe zij eraan toe zijn is niet bekend.

In de afgelopen 24 uur is er één bewoner van woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge overleden aan het virus. Daarmee is het totaal aantal corona-slachtoffers binnen CuraMare gestegen tot 35. De redactie van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl wenst alle familie, vrienden en kennissen veel sterkte met dit verlies.

Cijfers

De cijfers die op deze kaart zijn vermeld zijn alleen de cijfers binnen zorgorganisatie CuraMare. Buiten de organisatie zijn er op het eiland nog meer mensen positief getest op het corona-virus. Maar in werkelijkheid zijn dat er nog meer, doordat niet iedereen wordt getest. De GGD heeft ook de cijfers niet meer bijgewerkt sinds vrijdag 10 april.

Het is dus belangrijk om te weten dat niet alle corona-besmettingen bekend zijn. Het is dus belangrijk om altijd en overal alert te zijn. Houd afstand, houd je aan de maatregelen en blijf thuis zolang het kan.

Het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

Maatregelen

Sinds 12 maart gelden er speciale maatregelen in het land. Deze zijn afgekondigd door de overheid om te proberen de verspreiding van het corona-virus in te dammen. En dat kunnen we alleen als we ons daar allemaal aan houden.

Zo is het belangrijk om afstand te houden. Geef elkaar de ruimte, minstens anderhalve meter. En dan natuurlijk het hoesten en niezen in de elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes die je meteen kunt weggooien. En niet de minste; was je handen.

Nieuw normaal

Deze maatregelen gelden voorlopig tot minstens 28 april. Maar ook na die datum zullen we niet terug gaan naar het leven dat we kenden. Als we al terug gaan, gebeurt dat in hele kleine stapjes. En we zullen er rekening mee moeten houden dat er beperkingen blijven. Premier Rutte noemt het de anderhalve meter samenleving. En we zullen er rekening mee houden dat het het nieuwe ‘normaal’ wordt.

CuraMare corona-kaart 13 april