0187coronahulp.nl – Goed voor jezelf en de ander zorgen

Foto: Image by Pexels from Pixabay

Speciaal voor inwoners van Goeree-Overflakkee is www.0187coronahulp.nl gelanceerd. Op de website zijn allemaal tips te vinden om goed voor jezelf én voor de ander te kunnen zorgen in deze moeilijke tijd.

De website is een gezamenlijk initiatief van stichting ZIJN, de gemeente Goeree-Overflakkee, GOvoorelkaar, CuraMare Thuiszorg, Zorggroep Haringvliet, het Rode Kruis en Kwadraad (maatschappelijk werk).

Het is een lastige tijd, zo erkennen de partijen allemaal. Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is voor veel mensen het leven opeens ingrijpend anders. Het sociale leven is stilgevallen, het aantal sociale contacten is beperkt en de vaste invulling van de dag is heel anders. Daarnaast kunnen er ook zorgen zijn over de eigen gezondheid en dat van familieleden, vrienden en kennissen. Mensen kunnen overvallen worden door gevoelens van eenzaamheid, angst en zorgen.

Samen zorgen

Juist in deze tijd is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Maar ook bekennen dat het leven momenteel lastig kan zijn is een enorme stap.

De website geeft tips als mensen hulp nodig hebben bij hun dag invulling of het onderhouden van sociaal contact. Er zijn bijvoorbeeld links naar online cursussen en beweegtips te vinden. Deze tijd kan alleen voelen. Maar de initiatiefnemers achter de website benadrukken juist dat we dit als Goeree-Overflakkee samen doen. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Die slogan geldt in heel Nederland, maar zeker ook op ons eiland.

Luisterend oor

Daarnaast zit er momenteel ook elke dag van de week een belteam van Stichting ZIJN klaar. Alle inwoners van Goeree-Overflakkee kunnen hen bellen voor verschillende dingen. Bijvoorbeeld als ze op zoek zijn naar een praatje, als ze zich alleen voelen, als ze hulp nodig hebben (bijvoorbeeld om boodschappen te doen) of als ze voor een andere reden een luisterend oor nodig hebben. ZIJN is elke dag bereikbaar (ook in het weekend) van 9.00 tot 17.00 uur via 0187-483366 (keuze 1) en via het e-mailadres [email protected].