Parkeerterreinen Flakkeese stranden helemaal dicht

Foto: Pixabay; Free-Photos

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft besloten de parkeerterreinen bij de stranden voorlopig te sluiten. Ook de sluizen naar de jachthavens gaan dicht.

De maatregel moet voorkomen dat veel mensen naar de stranden gaan of jachthavens binnenvaren. Op die manier probeert de gemeente de anderhalve meter afstand te stimuleren. Ook is het een goede manier om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken.

De afsluiting blijft zolang het nodig is.

Handhaving

Op verschillende strandroutes zal gehandhaafd worden. Politie, boa’s en verkeersregelaars zijn daar aanwezig om bezoekers te vragen terug naar huis te gaan. Ook worden er mobiele testkarren ingezet op de toegangswegen naar de stranden.

Het gaat hierbij om alle parkeerterreinen bij de stranden van Ouddorp. Parkeren in de berm is niet toegestaan, ook daar wordt op gecontroleerd.

De gemeente wil voorkomen dat passanten de jachthavens binnenvaren. Vorige week werd al opgeroepen niet meer naar de jachthavens te komen. Nu worden sluizen gewoon afgesloten, zodat dat ook echt niet kan. Het gaat hierbij om de sluiten van Middelharnis, Stad aan ’t Haringvliet, Ooltgensplaat en Oude-Tonge.

Ga niet naar het strand!

“Ik wil hierbij iedereen nogmaals dringend oproepen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Genieten van het mooie weer kan ook in de tuin of op het balkon,” benadrukt Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. “We moeten voorkomen dat we in situaties komen dat de anderhalve meter niet meer nageleefd kan worden.”

Op de stranden zelf gelden de landelijke maatregelen rond het houden van afstand. Dat betekent dat, ook op het strand, de afstand tussen personen anderhalve meter moet zijn. En het is niet toegestaan voor mensen om zich in een groep van drie of meer personen op te houden. Er is een uitzondering op die regel. Namelijk personen uit één gezin/huishouden en kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Risico

Het afgelopen weekend nam de drukte toe op de stranden, dat kwam door het mooie weer. En de verwachting is dat het mooie weer de komende tijd toeneemt en de drukte dus ook. Als Goeree-Overflakkee de parkeerterreinen bij de stranden openhoudt, is de verwachting dat er veel mensen op afkomen. Dat brengt risico’s met zich mee voor de verspreiding van het corona-virus.