Gemeente: deel je corona-ervaring met het Streekarchief

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Iedereen heeft wel op zijn eigen manier iets te maken met het corona-virus. Of je het nu hebt (gehad) of niet. Iedereen heeft een verhaal.

Door Sam Fish

En de gemeente is nu op zoek naar die verhalen. Net als archiefinstellingen in het hele land, roept het Streekarchief Goeree-Overflakkee ook iedereen op om verhalen te delen. Ze willen zoveel mogelijk mensen vragen hun ervaringen vast te leggen en naar het Streekarchief te brengen.

Het doel ervan? Toekomstige generaties kunnen op die manier later heel goed zien hoe we deze tijd ervaren hebben. Plus, het is natuurlijk een bijzonder stuk geschiedenis. Het is belangrijk om dit te bewaren. Want net als met de Watersnoodramp; er komt een dag dat niemand er meer over kan vertellen.

Delen

Voor het archief maakt het niet uit in welke vorm je beleving van de huidige crisis wordt vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van een dagboek of het schrijven van een brief. Maar ook foto- en videomateriaal is meer dan welkom. Maak bijvoorbeeld foto’s van lege straten of verlaten stranden.

Denk bij het vastleggen ook vooral aan alledaagse en persoonlijke zaken. Digitaal materiaal kan gemaild worden naar [email protected].