12 bewoners Nieuw Rijsenburgh tijdelijk naar Vlaardingen

Foto: CuraMare

Twaalf positief geteste bewoners van woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk krijgen tijdelijk nieuw onderkomen.

Een locatie van Argos Zorggroep in Vlaardingen wordt voor 12 bewoners van Nieuw Rijsenburgh voorlopig een nieuw thuis. Het gaat om bewoners met een psychogeriatrische aandoening, tevens zijn ze besmet met het corona-virus. Het zorgt ervoor dat psychogeriatrische bewoners van Nieuw Rijsenburgh met en zonder besmetting gescheiden verpleegd kunnen worden.

Scheidingsruimte

Tot vrijdag 3 april was er in Sommelsdijk ruimte om de bewoners die gezond, besmet en verdacht van besmetting waren, gescheiden te verplegen. Dit werd gedaan door de bewoners binnen het huis te verplaatsen.

Echter, vrijdag nam het aantal bewoners met verdenking op corona toe. Daardoor werd het binnen de locatie onmogelijk om het risico van virusoverdracht te minimaliseren. Om dus verdere verspreiding van het virus tegen te gaan is dus overgegaan tot tijdelijke overplaatsing.

Het huis van Argos Zorggroep in Vlaardingen biedt op dit moment een goed passende faciliteit. Ze krijgen daar de juiste en benodigde zorg en er is de juiste kennis en kunde om deze bewoners te verplegen.

Overplaatsing

CuraMare zet alles op alles om de overgang naar de tijdelijke locatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Er wordt met veel aandacht per bewoner gekeken welke psychische, lichamelijke en geestelijke zorg nodig is. Ook gaat een deel van de bekende verzorgers mee naar Vlaardingen.

Er kan nog steeds contact worden gelegd met het thuisfront. Dit wordt gedaan middels beeldbellen via de iPad. Mochten er in de nabije toekomst nog andere bewoners met een psychogeriatrische aandoening besmet raken met het virus, dan worden ook zij overgeplaatst naar de zorglocatie in Vlaardingen.

Deze overplaatsing is een tijdelijke maatregel. Als een bewoner is hersteld van het virus, worden zij zo snel mogelijk weer terug gebracht naar de eigen woning in Nieuw Rijsenburgh.

Isolatie

De bewoners van zorgappartementen die besmet zijn met het corona-virus blijven wel in Sommelsdijk. Zij worden binnen hun woning in Nieuw Rijsenburgh geïsoleerd.

Bron: CuraMare