Volgens GGD al 179 mensen positief getest op corona

Foto: Image by Juraj Varga from Pixabay

De laatste nieuwe cijfers zijn weer binnen gekomen. Zo meldt de GGD op dit moment dat er 179 mensen op Goeree-Overflakkee positief getest zijn op het corona-virus.

Door Sam Fish

Uiteraard zijn de cijfers die overal genoemd worden niet volledig, aangezien niet iedereen getest wordt. Er zijn ook mensen die het virus bij zich dragen, maar niet getest worden. Zij zijn niet terug te vinden in de corona-cijfers. Ook niet als zij door het virus komen te overlijden.

Update 19.10 uur

We hebben het bericht en de kop aangepast naar de laatste cijfers van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Zij waren wat later met de nieuwe cijfers en dus hadden we in een eerdere versie van dit artikel de cijfers van zondag 5 april verwerkt.

Stijging

Er is wel een grote stijging te zien geweest de afgelopen dagen. En dat heeft volgens de GGD Rotterdam-Rijnmond een goede reden. “In de afgelopen periode zijn er meer testen gedaan,” laten ze weten op hun website.

Ook laten ze weten dat ze nu direct de cijfers laten weten van de positief geteste mensen. Eerder werd dat pas gedaan na afloop van het contactonderzoek. Dat zorgde voor een verschil in de cijfers met het RIVM.

CuraMare

Ook zorgorganisatie CuraMare heeft nieuwe cijfers gedeeld. Zij delen elke werkdag de corona-details van binnen de organisatie. Zo weten we per locatie hoeveel mensen er positief getest zijn op het virus en hoeveel mensen er zijn overleden aan corona.

In het overzicht gaat het om patiënten, bewoners en cliënten die bij CuraMare zijn opgenomen. Dit kunnen ook mensen zijn uit een andere gemeente dan Goeree-Overflakkee. Binnen CuraMare wordt iedereen met (lichte) klachten getest, laat Carla Arends weten. Zij is deskundige infectiepreventie binnen de organisatie. “Op die manier willen we verspreiding en besmetting zoveel mogelijk beperken.”

Cijfers

Uit de nieuwe kaart blijkt dat er op dit moment binnen CuraMare 77 mensen positief getest zijn op het corona-virus. Daarvan liggen er 22 in het ziekenhuis. Woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk blijkt nog steeds een brandhaard met 41 positief geteste bewoners. (zie kaart onderaan dit bericht)

Ook zien we dat er op dit moment al 19 mensen zijn overleden aan het virus. Het cijfer bij het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland is namelijk het aantal sinds het laatste kaartje. Alles bij elkaar opgeteld, inclusief de cumulatieve cijfers van het Nieuw Rijsenburgh, zijn dat er dus in totaal 19 binnen heel CuraMare.

Volgens het RIVM liggen er op dit moment overigens 37 mensen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland met het corona-virus.

Maatregelen

We hebben dus wel elke dag nieuwe cijfers, maar deze blijven incompleet doordat niet iedereen wordt getest. Het is dus belangrijk dat je altijd en overal de maatregelen naleeft die door de overheid zijn afgekondigd. Nies en hoest in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en blijf zoveel mogelijk thuis. Moet je toch naar buiten voor boodschappen, werk, de hond of een frisse neus? Houd dan minimaal anderhalve meter afstand.

Samen kunnen we dit virus stoppen. Want het virus verspreidt zichzelf niet, dat doen wij.

CuraMare Corona-kaart 6 april