Corona-huisartsenpost geopend in Dirksland

Foto: CuraMare

Goede en veilige zorg voor mensen die mogelijk besmet zijn met het corona-virus is belangrijk. Net als veilige zorg voor patiënten met andere klachten.

Om dat te waarborgen hebben Huisartsenpost ’t Hellegat en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis de handen ineen geslagen. Zij openden op woensdag 1 april ene speciale corona-huisartsenpost. Deze is te vinden in een aparte unit tegenover de ingang van het spoedplein.

Corona-huisartsenpost

In de unit worden patiënten onderzocht die mogelijk besmet zijn met het corona-virus. Als het nodig is, kan de patiënt vanuit deze post direct naar het ziekenhuis. Er kans zelfs een specialist uit het ziekenhuis meekijken op de post, bij twijfel of een opname nodig is.

Patiënten met klachten moeten overdag eerst contact opnemen met de eigen huisarts. ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend is dat de reguliere huisartsenpost. Die maken zo nodig een afspraak voor bij de corona-huisartsenpost. Daar wordt getest of het om het corona-virus gaat.

Locatie

De corona-huisartsenpost is gevestigd bij het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Om precies te zijn is het te vinden aan de achterkant, bij het spoedplein. Op het terrein van het ziekenhuis is bewegwijzering geplaatst.

In deze post worden de patiënten onderzocht, behandeld en zo nodig doorverwezen naar het ziekenhuis. Daarom is bewust gekozen voor een locatie dichtbij het ziekenhuis. Patiënten met andere klachten dan corona worden tijden avonden, nachten en weekenden beoordeeld in de reeds bestaande locatie van de huisartsenpost.

Voordelen

Door mogelijke corona-patiënten te onderzoeken op één plek, blijven de gewone posten corona-vrij. Patiënten met andere klachten kunnen daar dan nog steeds terecht. Het risico van besmetting van patiënten en medewerkers wordt op deze manier een stuk kleiner. Ook is zo minder beschermende kleding nodig, daar zijn op dit moment tekorten van.