Al zeker 8 mensen overleden aan corona-virus

Foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Het is 14.00 uur geweest en dus is het tijd voor een update in het aantal corona-patiënten op Goeree-Overflakkee. Het RIVM heeft de manier van het melden van corona-patiënten aangepast. Daardoor is het niet meer mogelijk om te zien hoeveel mensen er positief getest zijn.

Door Sam Fish

Het RIVM heeft besloten voortaan alleen landelijke updates te geven over het aantal positief geteste mensen en overleden patiënten. Daarnaast is het op gemeentelijk gebied alleen te zien hoe veel mensen er in het ziekenhuis liggen door het virus. Die aantallen komen echter niet overeen met de kaart van CuraMare.

CuraMare

CuraMare plaatste gisteren een kaartje met daarop de corona-details per zorglocatie op Goeree-Overflakkee. Die is nu geüpdatet, dat doen ze voortaan elke werkdag. In het overzicht is te zien hoeveel bevestigde corona-besmettingen en eventueel hieraan overleden patiënten/bewoners/cliënten er binnen de locaties van CuraMare zijn op dit moment.

Het gaat hierbij ook om patiënten/bewoners/cliënten die bij CuraMare opgenomen zijn en uit een andere gemeente komen dan Goeree-Overflakkee. Zo zijn er bijvoorbeeld patiënten uit andere ziekenhuizen die via de landelijke coördinatie in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn opgenomen.

Cijfers

Dit zijn dus niet alle positief geteste mensen op het eiland. Alleen de mensen binnen CuraMare. Zo zien we dus dat er inmiddels al acht mensen binnen CuraMare overleden zijn aan het virus. Of er nog mensen buiten CuraMare overleden zijn, is dus niet duidelijk.

Blijf alert

Doordat niet bekend is waar alle mensen met een positieve test wonen, is het belangrijk altijd voorzichtig te zijn. Daarnaast zijn er ook veel mensen met het virus die niet getest zijn. Blijf dus altijd en overal alert, houd afstand en houd je aan de maatregelen die door de overheid zijn afgekondigd.

Symptomen

Het is alweer even geleden sinds we lieten weten wat de symptomen zijn voor het corona-virus. Hier dus nog even een herinnering. Het gaat om koorts, luchtwegklachten zoals hoesten, verkoudheid, niezen en kortademigheid. De incubatietijd van het virus gemiddeld 2 tot 12 dagen.

corona-kaart 31 maart