Wederom stijging in aantal corona-patiënten

Foto: Image by Juraj Varga from Pixabay

Het aantal corona-patiënten op Goeree-Overflakkee blijft stijgen. In de afgelopen 24 uur hebben weer 10 mensen een positieve uitslag gekregen op hun corona-test.

Door Sam Fish

Het aantal positief geteste corona-patiënten staat op Goeree-Overflakkee nu op 112. Ter vergelijking; een week geleden waren dat er 36. Het is in een korte tijd dus heel hard gegaan.

Toch zijn dit niet de volledige cijfers. Niet iedereen wordt getest, maar kunnen wel corona hebben. Zij vallen buiten deze cijfers. Daarnaast zijn er ook weer mensen beter geworden, zij zitten nog steeds tussen die 112 positieve testen.

Cijfers per dorp

Veel mensen vragen om de cijfers per dorp. Dat zijn cijfers die het RIVM niet afgeeft. Zij communiceren de corona-patiënten per gemeente. Wij kunnen dus niet vertellen in welke dorpen deze mensen wonen of verblijven.

Daarnaast zou dat ook niets duidelijk maken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat uit dat overzicht zou blijken dat er in een bepaald dorp nog niemand positief is getest op het corona-virus. Maar zoals we hierboven hebben laten weten, wordt niet iedereen getest op het corona-virus.

Het is daarom belangrijk om altijd en overal op te blijven letten, wees voorzichtig en houd afstand.

Maatregelen

Om het corona-virus niet vrij spel te geven heeft het kabinet maatregelen genomen. Onder andere zijn sportclubs, scholen en horecagelegenheden gesloten. Deze maatregelen gelden tot 6 april. Het kabinet besluit morgen wat er na 6 april gaat gebeuren met die maatregelen.

Extra handjes

CuraMare plaatste eerder een oproep waarin werd gevraagd om extra hulp. De Raad van Bestuur laat weten dat er zo’n 150 mensen zich hebben aangemeld. “Van vrijwilligers uit de zorg, tot bankmedewerkers die hand en spandiensten willen verrichten. Vaste medewerkers van wie het project is stilgezet die komen helpen op plaatsen waar het juist super druk is.” Het hele eiland werkt dus samen om dit virus te bestrijden.

  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!