Meer dan 100 mensen positief getest op corona-virus

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

In heel Nederland zijn er de afgelopen 24 uur ruim 1000 mensen positief getest op het corona-virus. Op Goeree-Overflakkee zijn dat er 102.

Dat is het officiële aantal, veel mensen worden namelijk niet getest. Door een tekort aan tests worden alleen de ouderen, de ernstig zieken en het zorgpersoneel nog maar getest. De rest moet met klachten maar gewoon in thuisisolatie. Het aantal corona-besmettingen op het eiland ligt dus in werkelijkheid een stuk hoger.

Maatregelen

De afgelopen weken hebben we ons in Nederland moeten houden aan strenge maatregelen. Deze gelden nog tot sowieso 6 april. Op dinsdag 31 maart gaat het kabinet in gesprek over deze maatregelen. Zij gaan kijken of ze verlengd, aangepast of veranderd moeten worden.

Het RIVM meldt dat er over een aantal dagen geconcludeerd kan worden of de maatregelen geholpen hebben. Dat zou te zien moeten zijn aan een afvlakking van het aantal patiënte. Zowel de mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen als het aantal mensen die overleden zijn aan het virus.

CuraMare

Een paar dagen na de eerste positieve corona-test op Goeree-Overflakkee stopte CuraMare met het bekend maken van de cijfers. Zij gaven daar geen toelichting voor, die kwam op vrijdag 27 maart. “Het is en blijft lastig om een recent aantal besmettingen en vermoedens ervan te communiceren,” schrijven ze. “De aantallen fluctueren niet alleen dagelijks, maar kunnen in sommige gevallen per dagdeel of zelfs per uur verschillen.” Ze willen onjuiste communicatie dus voorkomen.

Voor de exacte cijfers sturen ze iedereen door naar het RIVM. Wat veel mensen op het eiland nu denken is dat CuraMare de cijfers ook niet meer doorgeeft aan het RIVM, maar dat is niet waar. Ze publiceren de cijfers zelf niet, maar geven deze nog wel gewoon door.

Extra handjes

CuraMare plaatste ook een oproep waarin werd gevraagd om extra hulp. De Raad van Bestuur laat weten dat er zo’n 150 mensen zich hebben aangemeld. “Van vrijwilligers uit de zorg, tot bankmedewerkers die hand en spandiensten willen verrichten. Vaste medewerkers van wie het project is stilgezet die komen helpen op plaatsen waar het juist super druk is.” Het hele eiland werkt dus samen om dit virus te bestrijden.

thuis zitten niks doen mensen redden