Weer 15 mensen positief getest op corona-virus

Foto: Image by magica from Pixabay

Wederom een enorme stijging aan positieve corona-testen op Goeree-Overflakkee. In de afgelopen 24 uur hebben maar liefst 15 mensen een positieve testuitslag teruggekregen.

Door Sam Fish

Met die 15 nieuwe patiënten staat de teller nu op 92 officiële besmettingen. We hebben het over ‘officiële besmettingen’ omdat niet iedereen getest wordt. Het werkelijke aantal besmettingen ligt dus waarschijnlijk veel hoger.

Waar de besmettingen precies zijn is bij ons niet bekend. De cijfers worden door het RIVM aangegeven per gemeente en niet per woonkern. Het gaat er dus om dat iedereen voorzichtig is, altijd en overal.

Blijf binnen, houd afstand

Het is belangrijk om zoveel mogelijk binnen te blijven de komende tijd. Buiten een luchtje scheppen, sporten of met de honden wandelen is geen enkel probleem. Maar zorg dat je dit alleen doet en als je anderen tegenkomt; houd afstand!

Je bent zelf misschien (nog) niet ziek, maar je kunt het virus bij je dragen en nergens last van hebben. Zo kun je dus alsnog anderen aansteken. Houd dus afstand!

6 april

De maatregelen die de overheid deze maand heeft aangekondigd gelden sowieso tot maandag 6 april. Dit gaat om alle maatregelen, behalve de evenementen. Die mogen sowieso niet doorgaan tot 1 juni.

Dinsdag 31 maart overlegt het kabinet over de huidige maatregelen. Er wordt dan besloten of ze verder worden verlengd.

frikandel