77 mensen positief getest op corona-virus op GO

Foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Wederom een enorme stijging van het aantal positief geteste corona-patiƫnten op Goeree-Overflakkee. In de afgelopen 24 uur zijn er maar liefst 21 nieuwe besmettingen bijgekomen.

Door Sam Fish

Aangezien de gemeente en zorginstelling CuraMare geen updates geven over de corona-besmettingen halen wij onze gegevens bij het RIVM vandaan. Dat zorgt er echter wel voor dat wij niet weten wie er besmet zijn en waar deze mensen verblijven. Dat betekent dat we hoe dan ook voorzichtig moeten zijn, altijd en overal.

Onvolledige cijfers

De 77 positieve corona-testen zijn precies dat. De positief geteste mensen. Door een tekort aan testen wordt niet iedereen met klachten getest. Dat zorgt er dus voor dat de cijfers die het RIVM plaatst niet volledig zijn. Het aantal besmette mensen is dus groter dan we doorgegeven krijgen

Maatregelen

Precies om die reden is het extra belangrijk om de maatregelen van de overheid te volgen. Voel je je niet lekker? Heb je koorts? Ben je verkouden? Of heb je andere gezondheidsklachten? Blijf dan thuis. Je bent namelijk niet alleen vatbaarder voor het virus. Je kunt ook andere mensen aansteken en extra vatbaar maken.

Daarnaast kan het ook zijn dat je je kiplekker voelt en nergens last van hebt. Ook dan kun je het virus bij je dragen en andere mensen besmetten. Blijf dus thuis zolang het kan. Ben je wel buiten, voor bijvoorbeeld boodschappen of een frisse neus, houdt dan minstens anderhalve meter afstand van de rest.

Het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

frikandel