‘Hallo ik ben corona!’ helpt kinderen begrijpen

Foto: © Hallo ik ben corona

Niet alleen volwassenen merken de gevolgen van het corona-virus. Ook voor kinderen is er veel veranderd. Maar begrijpen ze wat er aan de hand is?

Door de uitbraak van het virus zijn het spannende en onwerkelijke tijden. Leerlingen gaan niet naar school en we mogen niet meer bij elkaar in de buurt komen. Als volwassenen snappen we dat het nodig is. Maar hoe leg je kinderen uit wat er aan de hand is? En hoe praat je met hen over de impact van het virus?

De meeste plekken waar je uitleg kunt vinden over het corona-virus is bedoel voor volwassenen. Maar gelukkig is er nu ook een duidelijke uitleg voor kinderen. Een uitleg over het virus en over de manier waarop we in Nederland omgaan met de problemen die het veroorzaakt.

PDF

‘Hallo, ik ben corona’ is een leerzaam en duidelijke PDF over het corona-virus. Helemaal in duidelijke taal voor kinderen van de basisschool.

Tip: Het PDF is te printen en er zitten werkbladen bij die je als (groot)ouder met je kind kunt invullen. De PDF is vrij te gebruiken en verspreiden. Op de website van de wegwijzer is meer informatie te vinden. Ook is daar de PDF in 17 talen verkrijgbaar. Klik hier voor de Nederlandse versie.

  • LEES OOK: 
  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!