12 nieuwe corona-patiënten erbij op Goeree-Overflakkee

Foto: Image by Juraj Varga from Pixabay

In de afgelopen 24 uur hebben 12 mensen een positieve corona-test teruggekregen. De teller voor Goeree-Overflakkee staat daarmee op 56 besmettingen.

Door Sam Fish

De kans dat deze 12 nieuwe besmettingsgevallen in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh wonen is aanzienlijk groot.Eerder deze week konden we melden dat daar nog dertien mensen zaten te wachten op hun testuitslag. Gisteren was er één nieuwe besmetting bijgekomen op het eiland, nu dus 12. Of alle dertien nieuwe besmettingen ook daadwerkelijk van Nieuw Rijsenburgh komen is bij ons niet bekend, dat blijft giswerk. Wij willen als redactie ook niet weten wie besmet zijn of waar zij wonen. Dat is een stukje privacy dat zij mogen bewaren.

Voor zover wij weten zijn er ook drie mensen overleden aan het virus. Het gaat om drie bewoners van Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Als de aanname over de besmettingen klopt dat zijn daar op dit moment 26 bewoners besmet met het corona-virus.

Maatregelen

Om verdere besmetting tegen te gaan heeft de overheid verschillende maatregelen ingesteld. De belangrijkste daarvan is afstand houden. Deze maatregelen gelden voor nu tot 6 april. Op dinsdag 31 maart gaat het kabinet kijken of het nodig is om deze maatregelen nog langer door te laten gaan of niet.

Corona in Nederland

Op Goeree-Overflakkee zijn dus 56 mensen positief getest op het virus. In heel Nederland zijn dat er nu 7431. Dat zijn er 1019 meer dan gisteren. Een enorme stijging dus. Het totaal aantal mensen in Nederland dat al is overleden aan het virus is 434, van wie 78 in de afgelopen 24 uur.

Testen

We hebben het in deze updates over positieve testen en niet specifiek over het aantal besmettingen. Dat komt omdat niet iedereen die ziek is, getest wordt. Daardoor is er dus geen definitief aantal bekend van de mensen die besmet zijn met het corona-virus. Alleen ouderen, mensen die extreem ziek zijn en zorgmedewerkers worden nog getest.

  • Wil je niets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!